Torockoi

Cum păstrez branza proaspata, acasă?

O cumpărăm, o folosim, dar vrem să mai păstrăm o bucățică și pentru mai târziu. Fie că este branza proaspata sau maturată, vrem să știm cum putem să ne bucurăm de ea mai mult timp. 

Este de la sine înțeles că brânzeturile maturate de la Torockoi, vor rezista timp mai îndelungat după desfacere. Maturate 3 luni, se păstrează până la 6 luni la frigider.

Cum împachetez branza proaspata după desfacere?

Imediat după ce am desfăcut-o, brânza să fie ambalată în hârtie de copt, hârtie cerată sau bumbac umezit. Plasticul, spre exemplu, nu ajută brânza să respire și va căpăta imediat un miros neplăcut. 

De asemenea, nu este indicat să o lăsăm neîmpachetată în frigider, pentru că se va usca repede. Aceeași condiție este valabilă și pentru brânzeturile maturate Torockoi, care rezistă până la 6 luni.

Totodată, congelatorul poate fi o variantă pentru brânzeturile grase, cum e brânza de Burduf. Împachetată în hârtie de copt și apoi în plastic, se va păstra foarte bine pe termen lung. Brânza de Burduf Torockoi rezistă și 2 luni la frigider, la temperaturi cu puțin peste 0°C. 

Branza proaspata de burduf de la Torockoi pe bucăți de mămăligă

Unde depozitez branza proaspata?

Brânza se păstrează la o termperatură constantă de 2-8°C, cel mai bun loc fiind frigiderul. De regulă, rafturile de sus ale acestuia sunt cele mai friguroase, ceea nu e cel mai potrivit pentru brânză. Un loc prielnic este sertarul pentru legume, așa că putem să o depozităm liniștiți acolo, la loc sigur. 

Cum procedez cu mucegaiului?

Dacă observi că mucegaiul începe să se formeze pe o bucată de brânză, nu trebuie să o arunci imediat. Dacă, de exemplu, brânza tare se mucegăiește, poți să tai zona afectată și să consumi ce a rămas, fără grijă. Cu toate acestea, brânza moale sau brânza cremă trebuie aruncată în întregime dacă mucegaiul începe să apară.

Cum o pregătesc pentru mâncare?

Un truc simplu și util pentru a-i simți aroma de branza proaspata, este să o scoți de la frigider cu 20-30 minute înainte să o consumi. Aromele se dezvoltă foarte bine la temperatura camerei. De altfel, la servirea brânzeturilor, plăcile din molid sunt cele mai bune deoarece lemnul absoarbe umezeala.

Branza maturata Torockoi

Cât rezistă smântâna și untul Torockoi? 

Spre deosebire de brânzeturi, smântâna și untul Torockoi sunt mai sensibile din punct de vedere al valabilității. Smântâna adevărată cu minim 50% grăsime, se păstrează 15 zile la frigider, iar smântâna fermentată, 30 zile de la deschidere. 

Smantana proaspata Torockoi servită pe felii de pâine

Untul de casă Torockoi cu 83% grăsime fără aditivi, rezistă până la 30 zile la frigider, în ambalajul corespunzător lui. 

Unt de casa Torockoi din lapte de vaca proaspat

La Fabrica Torockoi producem o gamă largă de brânzeturi din lapte de vacă 100% românesc. În portofoliul nostru vei găsi brânză maturată premium, brânză maturată cu condimente și brânză extra-maturată, pentru toate gusturile. Odată ce le guști, te vei îndrăgosti de aromele lor.

Până data viitoare, ne vedem pe Facebook: Produse Lactate Torokoi sau pe Instagram la @lactatetorockoi. Împărțim idei și păreri despre pasiunea noastră comună: brânzeturile

Team Torockoi
28-05-2021

Open chat
Hello,
Cu ce te putem ajuta?