Torockoi

Produsele noastre

Brânzeturi maturate simple

Apuseni este un regal al aromelor delicat echilibrate între sărat și dulce. O recunoașteți după găurile formate în procesul descompunerii acidului lactic și a celui glutamic, când microorganismele existente produc dioxid de carbon ce rămâne blocat în masa densă a brânzei. Gustul sepcific, usor dulceag se datoreaza fermentilor prepionici.

Sugestii de consum: Apuseni este o brânză de uz general, folosită atât pentru gătit, cât și alături de alte alimente sau pur și simplu ca o gustare împreună cu un mix de nuci și fructe uscate. Îți poți bucura mesele și pe cei dragi cu aroma sa elegantă timp de câteva zile de la achiziționare, dacă o păstrezi la frigider.

Brânzeturi maturate cu condimente

Pentru noi, meșteșugul brânzei e o artă, iar brânza maturată cu condimente ne dă șansa să pictăm cu culori și arome care să vă fie o supriză ori de câte ori le savurați.

Maturate timp de cel puțin trei luni, brânzeturile noastre condimentate au la bază Trapistul. Apoi, adăugăm piper roșu, pentru ca fiecare pofticios de acasă să se bucure de aroma preferată.

Piperul roșu stimulează papilele gustative, are proprietăți antioxidante, antiinflamatorii sau antibacteriene. De asemenea, conține elemente esențiale corpului cum ar fi vitamina K și C, calciu, fier, cupru sau fibre.

Cașcavaluri

Crescut din lapte sănătos, de munte, cașcavalul nostru respectă rețeta tradițională românească. Odată îmbrăcat în crusta gălbuie specifică, îl afumăm cu fum rece de stejar.
Păstrat cu grijă, la rece, cașcavalul își va păstra valabilitatea timp de 6 luni.

Adăugați legume proaspete sau topiți-l peste o friptură ademenitoare și bucurați-vă de rezultat: o masă sănătoasă și copioasă!

Smântână adevărată
Unt de casă

Vă propunem două tipuri de smântână.
Smântâna dulce, cu aspect și consistență omogenă, fluidă, culoare albă sau alb-gălbuie (în funcție de anotimp), și conținut de 50% grăsimi.

Gustul și mirosul dulceag, și aroma specifică de smântână proaspătă, e recunoscută de orice pofticios.

Gustul autentic al untului de casă, cremos și dulceag, ne transportă, într-o secundă, în copilărie: feliile groase de pâine coaptă în casă, unsă cu unt din belșug erau rezerva de energie pentru câteva ore de joac în plus. Și azi, amintirea lor ne umple de bucurie.

Cu un conținut de 83% grăsimi exclusiv din lapte, untul Torockoi nu conține conservanți sau aditivi. Îl producem prin baterea smăntânei de casă Torockoi, înlăturarea zerului și spălarea cu apă rece

"Floare de Colț"

“Floare de colț” este o brânză semi-moale, din lapte integral și crustă din mucegai nobil alb, comestibil.
La interior, Floare de Colț are o tentă alb-gălbuie, este moale și puțin lucioasă. Exteriorul este acoperit cu un strat de mucegai nobil alb comestibil. Perioada de maturare a brânzei este de
aproximativ 30 de zile.

Uşor încălzită și întinsă pe o felie de pâine prăjită peste care mai adaugi niște semințe și mirodenii, după gust, este varianta cea mai simplă și delicioasă de a te bucura de Floare de Colț. Dacă îți plac foietajele, o poți înveli în aluat sau o poți coace în mini-pateuri. La fel de bună este și alături de fructe proaspete sau uscate, împreună cu un pahar de vin bun sau inclusă pe un platou de brânzeturi.

Brânză de burduf

Cu aroma ei puternică, inconfundabilă și o consistență uniformă, cremoasă, Brânza Burduf Torockoi e produsă din caș de vacă natural 80% și caș de oaie 20% și ambalată în membrane naturale sau artificiale.

Făcând, cu încredere, concurență și celor mai sofisticate brânzeturi, brânza burduf poate să fie baza unei gustări sănătoase sau asortată unei mese tradiționale românești, cu de toate.

 

Brânză topită cu smântână
Creme cheddar cu ceapă/chimen
Cremă Focșani

Cremele de brânză cheddar tartinabile sunt perfecte de întins pe pâine alături de ouă, legume proaspete și mezeluri crud-uscate. Le poți adăuga și într-o pastă de brânzeturi, în mici boluri, pe care să le așezi în mijlocul platoului de brânzeturi și să le savurezi împreună cu diverse tipuri de saleuri.

Brânză proaspătă de vacă

Îngrijită cu minuțiozitate și drag, precum în gospodăriile tradiționale românești, brânza noastră proaspătă e un veritabil produs de casă. Ingredientele ce formează bulgării moi și delicioși sunt laptele de vacă și grija specialiștilor noștri.

Este produsă după o rețetă tradițională, într-o cameră specializată, printr-un proces tehnologic ce necesită peste 48 de ore.
Cremoasă și cu o aromă delicat acrișoară, brânza noastră de vacă conține minim 20% grăsimi și păstrează gustul autentic al laptelui de munte.

Parmezan de Trascău

Ne bucurăm să vă răsfățăm cu aromele inconfundabile ale bucătăriei italienești, adunate într-un buchet delicios în parmezanul Torockoi. De-a lungul a doi ani de maturare atentă, brânza noastră Tilsit se transformă încet-încet în explozia de gusturi usor picante și texturi dense.

Folosiți-l cu încredere cand vi se face poftă de sosuri bogate pentru paste, sau adăugat fripturilor, salatelor ori ca topping pentru pizza.

Puturoasă de Trascău

Puturoasa de Trascău este o brânză extra-maturată cu un gust special, onctuos și picant. Gustul extraordinar al Puturoasei de Trascău depinde de perioada de maturare. Cu cât această perioada este mai lungă, cu atât brânza va avea un miros și un gust mai pregnant și ușor picant.
Sugestii gastronomice: Puturoasa de Trascău este ideală lângă un pahar de vin roșu sec, de calitate sau pe un platou alături de mezeluri crud-uscate.