Torockoi

10 lucruri pe care nu le știai despre brânzeturi

Cu siguranță știți deja că noi suntem mari fani a-i brânzei. Istoria și poveștile despre brânzeturi ne-au fascinat mereu, de aceea era și firesc să vrem să aflăm mai multe despre acest aliment nelipsit din bucătăriile lumii.

Dacă și ție îți place brânza și vrei să știi mai multe despre istoria ei, mai jos ți-am pregătit un articol în care am adunat 10 lucruri pe care nu le știai despre brânzeturi.

În lume există peste 2000 de sortimente de brânzeturi

1. Crezi că ai încercat până acum multe tipuri de brânză? Noi zicem că mai ai de încercat! Se pare ca în lume există peste 2000 de sortimente de brânză. Dintre toate acestea, mozzarela pare a fi cea mai iubită şi consumată de către iubitorii de brânză.

2. Românilor le plac lactatele, nu contestăm. Totuşi, se pare că la nivel global, grecii sunt cei mai mari consumatori de brânzeturi. În medie, un grec consumă aproximativ 27.3 kilograme de brânză pe an. Dacă te întrebi şi care e favorita lor, feta e răspunsul corect.

3. De la mic la mare, cu toții iubim brânzeturile. La nivel global, producția de brânzeturi este mai mare decât producția cafelei, a ceaiului şi a tutunului împreună.

4. Elveția este recunoscută pentru brânzeturile maturate de excepție. Se pare că au fost şi primii care s-au apucat serios de treabă. Prima fabrica de brânzeturi a fost înfințată în Elveția în anul 1815. Cu toate acestea, producția în masă a brânzeturilor a cunoscut succesul în 1851, peste ocean, în Statele Unite.

5. Unul dintre preparatele pe care brânza este vedetă este cu siguranță pizza. Si statisticile ne confirmă asta. Pizza Hut este lanțul de fast-food care consumă cea mai mare cantitate de brânză anual.

Voi sărbătoriți Ziua Internațională a brânzeturilor?

6. Știai că temperatura la care consumi brânza îi influențează puternic aroma? Studiile arată că cel mai e bine este să consumi brânzeturile la temperatura camerei. Atunci aroma puternică și gustul intens iasă cel mai bine în evidență.

7. Ai observat culoarea galben-aurie a untului de casă Torockoi sau a brânzeturilor noastre maturate? Această nuanță este dată de laptele de vacă. Mai precis, de beta-carotenul care se găsește în hrana văcuțelor.

8. Pentru că ne bucură papilele ori de câte ori le punem pe masă, trebuie să le și celebrăm. Ziua internațională a brânzeturilor se sărbătorește în fiecare an pe 4 iunie. Dacă nu știai până acum, anul viitor asigură-te că pe data de 4 iunie ai stocul necesar de brânzeturi pentru a sărbători ca la carte!

9. Se știe că brânzeturile sunt bogate în grăsimi naturale, vitamine și minerale. Dar știai că dacă consumi brânzeturi aseara, acestea te ajută să ai un somn liniștit? Noi zicem că merită încercat!

10. Vinul șo brânza au făcut mereu pereche bună. Oamenii de știință spun că asta se datoreaza echilibrului dintre aciditatea vinului și grăsimile pe care le conțin brânzeturile naturale.

Torockoi, brânza maturată de care nu te mai saturi

La Fabrica Torockoi producem o gamă largă de brânzeturi din lapte de vacă 100% românesc. În portofoliul nostru vei găsi brânză maturată premium, brânză maturată cu condimente și brânză extra-maturată, pentru toate gusturile. dată ce le guști, te vei îndrăgosti de aromele lor.

Le poți cumpără ușor și în siguranța din magazinul nostru online de brânzeturi sau poți căuta cel mai apropiat magazin de tine unde le vei găsi, în pagina noastră de Distribuție.

Poftă bună!

Team Torockoi
03-11-2020

Open chat
Hello,
Cu ce te putem ajuta?