Torockoi

Brânza Brie: de pe mesele regilor, în Fabrica Torockoi!

Brânza Brie este una dintre cele mai consummate, dar și cele mai vechi brânzeturi din lume. Ea este o brânză de origine franceză, mai exact provine din regiunea Seine-et-Marne, aflată în nordul Franţei, ce mai poartă şi denumirea istorică de Brie.

Brânza Brie, preferata regilor francezi

Primele menționări ale acestei brânze datează din secolul al VIII-lea. O veche legendă spune că împaratul Charlemagne (Carol cel Mare) a degustat această brânză într-o mănăstire din orașul Reuil-en-Brie, din regiunea Seine-et-Marne, aflată în nordul Fraței. El a fost atât de impresionat de acest produs cremos și aromat încât a cerut ca noua sa descoperire să devină un element nelipsit din meniul său zilnic.

O altă legendă a brânzei Brie apare în Evul Mediu, mai exact din secolul al XIII-lea. Aceasta spune că regele Ludovic al XVI-lea și Maria Antoaneta se opreau la un han în apropierea orașului Meaux, din regiunea Seine-et-Marne, pentru a mai gusta o ultimă dată din miezul untos al unui tip de brânză cu mucegai alb.

Brânza Brie, cel mai nou produs al Fabricii de produse lactate Torockoi

Brânza Brie, cel mai nou produs al Fabricii de produse lactate Torockoi

Chiar dacă își are originile în Franța, în prezent Brânza Brie se fabrică și în numeroase alte țări, fiind una dintre cele mai cunoscute și consumate tipuri de brânză cu mucegai din lume.

Din acest motiv, ni s-a părut firesc ca aceasta să facă parte și din catalogul de brânzeturi al Fabricii de Produse lactate Torockoi.

„Brânza este o brânză semi-moale, care necesită un timp maturare de 45 zile. de Aceasta se găsește în calupuri de 300 de grame, iar crusta de mucegai alb se poate mânca”, afirmă Robert Szakacs, Directorul Executiv al Fabricii de Produse lactate Torockoi.

Acesta este cel mai nou sortiment de brânză produs de fabrica de lactate din Colțești, jud. Alba, fiind scoasă pe piață abia la începutul anului 2019.

Cum putem consuma Brânza Brie de Torockoi?

Calupuri de Brânză Brie de Trockoi

La interior, Brânza Bire de Torockoi are o culoare albă, este moale și puțin lucioasă, iar la exterior este acoperită cu un strat de mucegai alb, care se poate consuma. Perioada de maturare a brânzei este de aproximativ 45 de zile, iar când e gata pentru consum are o aroma puțin picantă.

Există multe moduri în care putem consuma Brânza Brie de Torockoi:

Noul produs al brandului, brânza Brie de Torockoi se poate se poate găsi, împreună cu restul brâzeturilor și a produselor pe bază de lapte ale fabricii Torockoi, în magazinele din rețeaua noastră de distribuție, în magazinele noastre partenere (Auchan, Petry, Moldovan și Mariflor). De asemnea, în curând, Brânza Brie de Torockoi se va putea cumpăra și online, de pe site-ul www.torockoi.ro, din secțiunea Shop.

Team Torockoi
20-03-2019

Open chat
Hello,
Cu ce te putem ajuta?