Torockoi

De ce să alegi platouri branzeturi pentru evenimentele festive ?

Brânza este întotdeauna o alegere minunată atunci când vine vorba de mese festive. De regulă, acolo unde apar platouri branzeturi, se adună o mare de oameni la împărtășit opinii. Dacă avem la dispoziție și câteva pahare de vin, succesul mesei de sărbătoare este asigurat. După cum poți observa, degustarea unui platou branzeturi nu se face oricum, ci în compania unor povești cu tâlc. Așa că, asigură-te că oferi de fiecare dată o experiență cu totul aparte, de la gust până la aspect. Pentru asta, te vom ajuta cu câteva sugestii ca totul să iasă perfect. 

Ce tipuri de brânză folosim pentru platouri branzeturi? 

Pentru un platou branzeturi reușit, ai nevoie de minim 4 tipuri de brânză. Printre cele mai căutate sunt brânzeturile maturate Torockoi simple și cu condimente, potrivite pentru gustul oricărui pofticios. Din gama Torockoi, poți să alegi sortimente precum Apuseni, Trascău, Tilsit, Trapist (brânzeturi maturate simple) sau cu cimbrișor, levănțică, ardei roșu, piper roșu, nucă, chilli etc. (brânzeturi maturate cu condimente). Ar fi de efect să adaugi pe platouri branzeturi și o brânză semi-moale, precum “Floarea de Colț”, cunoscută ca fiind o delicatese prin crusta ei de mucegai nobil comestibil. La fel de bine poți să diversifici gusturile cu o brânză de Burduf, foarte apreciată de mai toți iubitorii de brânzeturi. 

Acum nu îți mai rămâne decât să alegi brânzeturile preferate și să începi să compui platourile de brânzeturi. 

platou branzeturi 

Ce mai poți să pui pe platouri branzeturi? 

Brânza este un aliment care se potrivește perfect cu diverse alte texturi și arome, precum fructe, legume, mezeluri, gemuri sau sărățele. Astfel, pe lângă sortimentele de brânză deja alese, poți să mai înfrumusețezi platouri branzeturi cu încă câteva bunătățuri. Ca fructe, poți să alegi câteva ciorchine de struguri, mere, pere, căpșuni sau fructe uscate precum caise, prune, smochine. Tot din categoria dulce, câteva dintre gemurile preferate puse în boluri mici ornamentale, potențează și mai bine gustul brânzeturilor. Ca să echilibrezi curcubeul de arome, poți să ai pe platou și câteva felii de salam uscat sau alte mezeluri preferate. Printre ele, presară și câțiva biscuiți sărați, alături de fistic, arahide sau nuci. 

În felul acesta, vei avea un platou branzeturi atractiv și plin de savoare, îndrăgit de toți oaspeții tăi. 

platou branzeturi 

Aranjare platou branzeturi 

Acum că știi deja ce ți-ar plăcea sa pui pe platouri branzeturi, ultimul pas este aranjarea. Înainte de asta, trebuie să te gândești sub ce formă vei servi brânzeturile. Vei pune câte un platou pe fiecare masă? Vei avea un colțișor dedicat brânzeturilor și fructelor? Vei avea un platou cu care te vei plimba pe la mesele invitaților? În funcție de modul de servire, te vei ocupa și de aranjare platou branzeturi. Spre exemplu, indiferent tipul de servire, te sfătuim să alegi platouri din lemn, fără margini, ușor accesibile. Dacă alegi să pui platouri pe mese, asigură-te că ele vor fi de dimensiuni mai mici și împărțite în mai multe colțuri ale mesei. Dacă îți dorești un bufet dedicat, poți folosi un platou de dimensiuni mari, în care să pui bucăți din fiecare aliment: brânzeturi, fructe, legume, gemuri, sărățele. 

platou branzeturi 

Orice alegi, ține cont de faptul că pe platou branzeturi, brânza trebuie să fie vedeta. Pune-o în evidență prin contrast, așezând lângă ea boabe de struguri, mezeluri și alte bunătăți care te încântă. Astfel, vei creea un efect vizual minunat și o explozie de gusturi și texturi inconfundabile. 

Încearcă orice aranjare platou branzeturi ți se potrivește și arată-ne pe Social Media ce ți-a ieșit. Suntem tare curioși! 

Găsește produsele noastre în magazinul nostru online, pe Freshful cu livrare în București sau din cel mai apropiat magazin de Distribuție de lângă tine.

Pentru mai multe informații, te așteptăm pe rețelele noastre de socializare, pe pagina de Facebook Produse Lactate Torockoi  sau pe Instagram la @lactatetorockoi

Team Torockoi
31-08-2023

Open chat
Hello,
Cu ce te putem ajuta?