Orice eveniment organizezi vara aceasta, merită să începi meniul festiv cu aperitive cu branza de vaci. În această perioadă, orientarea spre retete de vara este un “must have” la evenimentele organizate de tine. Fie că este o reuniune de familie, o zi de naștere sau o simplă masă cu prietenii, va trebui să impresionezi prin gust. Brânza de vaci este un produs diversificat, gustos și sănătos, pe care îl poți transforma în mâncăruri deosebite. În plus, este una dintre cele mai consumate tipuri de brânzeturi din țara noastră. La Torockoi, noi o pregătim din lapte de vacă proaspăt, după rețete tradiționale din zona Munților Trascău. În următoarele rânduri, vei găsi câteva rețete aperitiv cu brânză prospătă, pentru un plus de inspirație la meniul tău.
- Plăcintă cu brânză de vaci
- Cremă de brânză de vaci
- Ardei roșii umpluți cu brânză de vaci
1. Plăcintă cu brânză de vaci
Unul dintre rețetele simple de aperitive cu branza de vaci este foietajul umplut cu brânză. Plăcinta cu brânză este ușor de preparat și sigur va deveni una dintre favoritele voastre.
INGREDIENTE
- 500 g brânză de vaci Torockoi
- 1 pachet de foi de plăcintă
- 2 ouă
Deasupra:
- 200 ml lapte
- 250 ml apă minerală
- 100 ml ulei
- 3 ouă
MOD DE PREPARARE
- Intr-un bol se amestecă cele două ouă și brânza de vaci.
- Se ia o foaie de plăcintă și se pune din loc în loc compoziție.
- Se strânge foaia sub formă de evantai.
- Se pune foaia în tavă de 32 x 22 cm. Se continuă cu restul foilor.
- Uleiul, ouăle, laptele și apa minerală se amestecă cu telul și se toarnă în tavă, peste foile de plăcintă.
- Se dă tava la cuptor la 180 de grade C, pentru 30 de minute sau până când se rumenește deasupra.
- Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească înainte de a se felia.
Rețetă inspirată de www.bucataras.ro
2. Cremă de brânză de vaci
Tot din categoria retete de vara simple și gustoase, avem crema pentru pentru aperitive cu branza de vaci. Haideți să aflăm cât de rapid se pregătește.
INGREDIENTE
- 500 g brânză de vaci Torockoi
- 150 ml smântână groasă
- 1 ceapă medie
- sare
- piper
- semințe de chimen
MOD DE PREPARARE
- Amestecăm toate ingredientele într-un castron
- Servim crema pe felii de pâine prăjită
Rețetă inspirată de www.miremirc.ro
3. Ardei roșii umpluți cu brânză de vaci
E vară, așa că folosim legume proaspete din grădină pentru aperitive cu branza de vaci. Rețeta noastră are la bază ardeiul roșu, în care punem compoziția de brânză.
INGREDIENTE
- 3 ardei roșii mari
- 1 lingură de unt sărat
- 300 g de brânză de vaci
- o ceapă tăiată mărunt
- o conservă mică de bulion
- 2 ouă mari
MOD DE PREPARARE
1. Încingem cuptorul la 160 de grade Celsius.
2. Punem pe foc o oală mare cu apă și o lăsăm să clocotească. Tăiem și curățăm ardeii roșii de codițe și de sâmburi, apoi îi fierbem puțin (circa 10 minute). Îi punem la scurs și îi tamponăm cu un prosop de hârtie pentru a-i usca.
3. Batem ouăle până capătă culoarea lămâii. Amestecăm brânza de vaci, ceapa, bulionul și ouăle bătute. Apoi așezăm ardeii dați cu puțin ulei pe o hârtie de copt și îi umplem cu crema obținută. Îi lăsăm la cuptor timp de 20 de minute, până se rumenesc.
Rețetă inspirată de www.divahair.ro
Brânza proaspătă de vacă este una dintre cele mai consumate tipuri de brânzeturi din țara noastră. La Torockoi, noi o pregătim din lapte de vacă proaspăt, după rețete tradiționale din zona Munților Trascău.
Acum că ai aflat cum să pregătești aperitive cu branza de vaci la tine în bucătărie, te poți ocupa de organizarea mesei festive. Invită-ți prietenii la masă și dă-ți voie să experimentezi retete de vara gustoase, cu branzeturi romanesti.
Găsește produsele noastre în magazinul nostru online, pe Freshful cu livrare în București sau din cel mai apropiat magazin de Distribuție de lângă tine.
Pentru mai multe informații, te așteptăm pe rețelele noastre de socializare, pe pagina de Facebook Produse Lactate Torockoi sau pe Instagram la @lactatetorockoi.
29-07-2023