Torockoi

Tu știi ce beneficii au produsele lactate?  

Alimentația joacă un rol important în viața noastră, iar produsele lactate au aportul lor de vitamine pentru organism. Produsele lactate trec prin diferite procese de fabricație care duc la formarea altor alimente, de consistență și gust diferit. Printre preferatele românilor se află untul, smântâna și mai multe tipuri de branza. 

Ce conțin lactatele?

Spre exemplu, untul și smântâna Torockoi aduc organismului un aport consistent de nutrienți, fiind făcute din lapte de vacă. Laptele de vacă are în compoziție multe proteine, grăsimi, 25 de vitamine și 45 de minerale, în total peste 100 de substanțe necesare organismului. Cu toate că suferă transformări, majoritatea produselor lactate conexe păstrează într-o proporție mare valorile nutriționale pe care le are laptele. Totuși, există și unele diferențe. Smântâna conține mai multe grăsimi saturate decât laptele, ceea ce o face mai puțin indicată în cazul colesterolului mărit. Untul are un conținut crescut de vitamina A, dar un conținut moderat sau scăzut de vitamina D.

produse lactate

produse lactate 

În schimb, brânzeturile au valori nutriționale ridicate, fiind bogate în proteine, calciu, fosfor, vitamina A, B12. Se găsesc și multe grăsimi, ceea ce necesită un consum responsabil. Din fericire, avem acces la mai multe tipuri de branza care să ne satisfacă poftele, precum branza de capra, branza de vaca și branza de oaie. 

Beneficiile lactatelor

Cel mai mare beneficiu al lactatelor este conţinutul ridicat în calciu. Calciul este fundamental pentru metabolismul oaselor, el asigurând densitatea şi forța lor. Însă lactatele nu asigură doar complexul de minerale care ajută la consolidarea sistemului osos. Calciul din lactate are un rol esenţial şi în alte activităţi importante ale organismului uman precum contracţia musculară, coagularea sângelui, reglarea enzimelor.

Un alt mare beneficiu al produselor lactate fermentate constă în aportul de probiotice. Probioticele sunt culturi vii de bacterii care trăiesc în tractul nostru digestiv în deplină armonie, fără să cauzeze nicio boală. 

tipuri de branza 

Acum că ai aflat ce importante sunt produsele lactate pentru corp, poate te întrebi cum să le consumi. O idee simplă și de impact o reprezintă un platou cu branzeturi de toate soiurile. Astfel, acoperi gusturi și texturi diferite, pentru orice pofticios. Cât despre unt, acesta poate fi întins pe o felie de pâine prăjită sau poate fi adăugat în mâncare. Smântâna poate fi consumată tot pe o felie de pâine sau adăugată în mâncărurile favorite. 

produse lactate

Adaugă în meniul tău zilnic câte puțin din produsele tale preferate, pentru o mai bună funcționare a organismului.

Găsește produsele noastre în magazinul nostru online, pe Freshful cu livrare în București sau din cel mai apropiat magazin de Distribuție de lângă tine.

Pentru mai multe informații, te așteptăm pe rețelele noastre de socializare, pe pagina de Facebook Produse Lactate Torockoi  sau pe Instagram la @lactatetorockoi

Team Torockoi
27-04-2023