Torockoi

Meniu Paște cu brânzeturi Torockoi

Te gândești deja la meniu paște? Ca în fiecare an, încercăm să păstrăm tradiția preparatelor de Paște, precum ouă roșii, drob de miel și alte mâncăruri tradiționale, însă ceva nou este mereu binevenit. Pe lângă carne și ouă, brânza este și ea un aliment de bază în tradiția noastră, demnă de luat în seama. Așa că, noi pasionații de brânzeturi și lactate, ți-am pregătit 3 rețete pentru meniu de paste cu branzeturi. 

  1. Ruladă de spanac și leurdă cu brânză de vaci Torockoi 
  2. Cartofi cu brânză la cuptor 
  3. Pască cu brânză de vaci 

1. Ruladă de spanac și leurdă cu brânză de vaci Torockoi 

Ce bine că sărbătorile de Paște sunt primăvara și putem folosi în preparate, verdețuri proaspete abia ieșite pe piață. Rulada noastră este gustoasă și sănătoasă, tocmai pentru că folosim produse de sezon, care dau o aromă specială pentru meniu paște. 

INGREDIENTE 

MOD DE PREPARARE 

  1. Spanacul și leurda spălate și fără codițe se pun la fiert în apă clocotită pentru câteva minute. Apoi se scurg într-o sită și se trec printr-un jet de apă rece, ca să se oprească fierberea și să rămână verzi. 
  2. Verdețurile se pun în blender și se amestecă până când devin o pastă, apoi se adaugă ouăle și se amestecă bine cu făina și ceapă tocată mărunt.
  3. Pasta obținută se pune într-o tavă de 20×30 de centimetri, tapetată cu hârtie de copt, și se bagă în cuptorul încins, pentru 20 – 25 de minute.
  4. Pentru crema de brânză se amestecă cele două sortimente de brânză cu usturoi, sare și piper alb proaspăt măcinat. 
  5. Pentru a pregăti rulada, foaia de spanac se pune pe un prosop de bucătărie curat și ușor umezit și se rulează cu grijă ca să devină flexibilă atunci când se adaugă crema de brânză. Foaia se desface, se acoperă cu crema de brânză și se rulează din nou, se învelește în folie alimentară și se bagă la frigider peste noapte. 
  6. Dacă doriți, puteți folosi și alte verdețuri de sezon pentru foaia de ruladă: urzici, ștevie, lobodă, iar în crema de brânză puteți amesteca busuioc proaspăt, rozmarin, mărar.

Rețetă inspirată de www.telegrafonline.ro 

 2. Cartofi cu brânză la cuptor 

Tot din categoria meniu paște și rețete cu branza sarata, ne-am gândit la ceva mai light. Așa că niște cartofi cu brânză la cuptor pot fi foarte bineveniți printre preparatele din carne și ouă. Uite cum poți să-i prepari. 

INGREDIENTE 

MOD DE PREPARARE 

  1. Cartofii se curăță, se spală și se pun la fiert în apă cu sare. 
  2. Ouăle se amestecă bine cu smântână, iar apoi se rade brânza. 
  3. Între timp, se pregătește o tavă sau un vas termorezistent și se unge cu ulei.
  4. Cartofii se taie rondele și se așează în tavă: un rând de cartofi, brânza rasă, cartofi, iar  deasupra se pun ouăle cu smântână și cașcavalul ras pe răzătoare.
  5. Se dă tava la cuptor pană se rumenește deasupra.

Rețetă inspirată de www.bucataras.ro 

3. Pască cu brânză de vaci 

Din meniu paște nu poate lipsi tradiționala pască cu brânză de vaci. Deși la origine, pasca era pregătită din aluat nedospit și fără umplutură, în zilele noastre aceasta se pregătește din aluat de cozonac, la care se adaugă brânză și stafide. Hai să vedem cum se prepară. 

INGREDIENTE 

Aluat

Umplutură de brânză

MOD DE PREPARARE 

Aluat 

  1. Într-un castron amestecăm făina, drojdia și sarea.
  2. Gălbenușurile le frecăm cu un vârf de sare. 
  3. Punem la foc laptele, zahărul și zahărul vanilat. Când este călduț, adăugăm untul și ținem pe foc mic până se topește. Tragem de pe foc și lăsăm la răcit. După ce s-a răcit punem coaja de portocală, galbenusurile și amestecă până se încorporează bine.
  4. Această compoziție o punem în castronul cu făină și frământăm până obținem un aluat elastic și nelipicios. Se lasă la crescut, acoperit aproximativ 45 minute.

Umplutură 

  1. Cu ajutorul mixerului, mixăm pe rând brânza de vaci, zahărul, ouăle, smântâna, zahărul vanilat, coaja de portocale și făina. La final adăugăm stafidele bine scurse, pe care le-am înmuiat timp de 10-15 minute în esență de rom și apă.
  2. Împărțim aluatul în două părți 3/4 (aluatul în care așezăm umplutura) și ¼ (pentru decor).
  3. Presărăm pe masă puțină făină, întindem aluatul cu sucitorul, apoi îl așezăm într-o tavă cu pereții detașabili pe care în prealabil am uns-o cu ulei. Ridicăm aluatul cât să acoperim pereții tăvii. Peste el așezăm compoziția de brânză, apoi decorăm cu restul de aluat după imaginația fiecăruia.
  4. Ungem cu un ou bătut și dăm la cuptorul preîncălzit la foc potrivit timp de 70 minute, până devine auriu.

Rețetă inspirată de www.gustos.ro 

Ce spui? E mai ușor acum să pregătești un meniu paște bogat, mai ales ca ai și varianta de rețete cu brânzeturi? 

Până data viitoare, îți dorim un Paște fericit și împlinit alături de cei dragi, cu bucate delicioase pe masă. 

Găsește produsele noastre în magazinul nostru online, pe Freshful cu livrare în București sau din cel mai apropiat magazin de Distribuție de lângă tine.

Pentru mai multe informații, te așteptăm pe rețelele noastre de socializare, pe pagina de Facebook Produse Lactate Torockoi  sau pe Instagram la @lactatetorockoi

Team Torockoi
31-03-2023

Open chat
Hello,
Cu ce te putem ajuta?