Torockoi

Platouri festive cu branzeturi de sărbători

Atunci când te gândești la meniul pentru sărbători, nu ai cum să dai greș cu platouri festive cu branzeturi. Brânzeturile sunt pe placul multora dintre noi, iar cel mai bine le poți pune în evidență printr-un platou frumos decorat. Îți spunem care este secretul să dai lovitura. Mai multe tipuri de brânzeturi. Asta înseamnă mai multe texturi, mai multe gusturi, mai multe mirosuri, fiecare cu ceva unic și interesant. Așa că…da! Poți opta cu ușurință pentru un mix de platouri, nu te opri doar la brânză. Dar pentru că noi suntem cei mai mari fani ai brânzeturilor, îți dăm câteva idei de platouri festive cu branzeturi. 

1. Platouri cu branzeturi și fructe

Varianta de platouri branzeturi pentru masa de Crăciun sau Revelion este cea mai bună alegere dacă vrei să pregătești ceva rapid și impresionant. Brânzeturile maturate fac furori într-ale gustului, iar în combinație cu fructele sunt irezistibile. 

Strugurii sunt, probabil, cel mai frecvent fruct care se servește pe un platou de branzeturi cu fructe. Aceștia arată frumos, pot umple un spațiu și sunt ușor mâncat. Există multe tipuri de brânză care merg de minune cu strugurii, însă nu toate. De exemplu, brânza brie, cea cu mucegai și unele brânzeturi maturate  sunt variantele care merg cel mai bine în combinație cu strugurii.

De asemenea, atunci când concepi platouri festive cu branzeturi, nu te sfii să pui și alte fructe, precum mere, pere smochine, fructe uscate. Un gust deosebit dau gemurile, nucile, biscuiții, sărățelele. Toate aceste produse nu fac decât să potențeze gustul brânzei, care va fi scos în evidență într-un mod jucăuș și creativ. 

platouri festive cu branzeturi și fructe

2. Platouri cu branzeturi și mezeluri

Încă te gândești ce să pregătești pentru aperitiv? Dacă tot suntem la categoria platouri, poți opta pentru unul cu brânzeturi și mezeluri, pe care să-l ornezi cu murături sau legume proaspete. 

Pentru platouri branzeturi în care incluzi și mezeluri, va trebui să te limitezi la maxim două tipuri de brânzeturi. Spre exemplu, o variantă ar fi cașcaval și telemea Torockoi.  Poți adăuga apoi legume proaspete precum ardei capia tăiați felii, câteva roșii cherry, măsline și murături. În ceea ce privește mezelurile, nu exagera cu multe variante. Poți pune câteva felii de salam uscat, câteva de salam de primăvară și poate un tip de șuncă sau mușchi file.

Încă ceva. Atunci când faci așezarea pe platou, ca să arate bine și să semene a platouri festive, poți să formezi mai întâi un pat din frunze de salată, peste care să adaugi bunătățile. Ca să fie și mai accesibil platoul de către invitații tăi, adaugă scobitori înfipte în brânzeturi și legume. 

platouri festive cu branzeturi

Ce spui, ai primit puțină inspirație pentru mesele îmbelșugate de care trebuie să te ocupi? Nu trebuie să-ți mai faci griji de diversitate în meniu. Acum poți să faci diferite variante de aperitiv, pregătind platouri festive cu branzeturi pe gustul tuturor. 

Găsește produsele noastre în magazinul nostru online, pe Freshful cu livrare în București sau din cel mai apropiat magazin de Distribuție de lângă tine.

Pentru mai multe informații, te așteptăm pe rețelele noastre de socializare, pe pagina de Facebook Produse Lactate Torockoi  sau pe Instagram la @lactatetorockoi

Team Torockoi
22-12-2022