Torockoi

 3 produse romanesti de nelipsit din bucătăria ta

Iubim orice tip de produse romanesti, pentru că sunt făcute cu drag și atenție de mâinile românilor noștri. Brânzeturile și lactatele fac parte din cultura noastră culinară, de aceea la fabrica Torockoi continuăm meșteșugul lor. Ne ocupăm în special de branzeturi romanesti, dar și de produse premium precum unt sau smântână. Toate sunt făcute după rețete tradiționale de pe vremea bunicilor noștri. Promitem să-ți spunem mai multe în cele ce urmează. 

 1. Branzeturi romanesti 
 2. Produse romanesti 

1. Branzeturi romanesti

Branza maturata romaneasca este la mare căutare și nu degeaba. Are un gust unic datorită procesului îndelungat de maturare prin care trece, care durează în medie 3 luni. În funcție de preferințe și de ce vrei să gătești, găsești mai multe tipuri de branzeturi romanesti. 

 1. BRÂNZÃ MATURATÃ APUSENI – brânză cu arome delicat echilibrate între sărat și dulce. Gustul său specific, „potolit” și ușor dulceag, se datorează fermenților lactici ce acționează asupra brânzei în perioada de maturare, ce durează în medie 3 luni. Are o culoare galben deschis, asemănătoare untului, o textură semi-tare cremoasă și o crustă cerată. O poți recunoaște după găurile formate în procesul descompunerii acidului lactic și a celui glutamic, când microorganismele existente produc dioxid de carbon ce rămâne blocat în masa densă a brânzei. 
 1. BRÂNZàMATURATà TILSIT – Brânza maturată Tilsit este o brânză semi-tare de culoarea untului. Are o consistență fermă, o textură semi-fermă și catifelată cu mici găuri de aer și crăpături neregulate. Datorită maturării cu culturi de bacterii lactice selecționate, crusta brânzei are o culoare ușor roșiatică, cu gust de nucă. În general are nevoie de un timp moderat de maturare, însă cu cât această perioadă este mai lungă, cu atât gustul brânzei devine mai intens.
 1. BRÂNZàMATURATà TRASCÃU – se deosebește printr-un gust puternic ce devine din ce în ce mai intens în funcție de perioada sa de maturare. Cu cât această perioadă este mai lungă, cu atât brânza va fi mai uscată, mai intensă și va căpăta și un miros mai puternic. 
 1.  BRÂNZÃ MATURATÃ TRAPIST – are o aromă domoală și o textură semi-tare. Aceasta poate fi recunoscută după culoarea galben.
 1. BRÂNZÃ MATURATÃ CU CONDIMENTE – Am ales Trapistul ca bază pentru brânzeturile maturate cu condimente Torockoi datorită faptului că este o brânză versatilă, gustul său ușor și „blând” fiind perfect pentru brânzeturile maturare cu condimente. 
 1. BRÂNZA “Floare de Colț” – este o brânză semi-moale, din lapte integral și crustă din mucegai nobil alb, comestibil. La interior, Floare de Colț are o tentă alb-gălbuie, este moale și puțin lucioasă. Exteriorul este acoperit cu un strat de mucegai nobil alb comestibil. Perioada de maturare a brânzei este de aproximativ 30 de zile. 
 1. BRÂNZA BURDUF – Secretul gustului intens și unic al brânzei burduf Torockoi este mixul de brânzeturi maturate cu conținut ridicat de grăsimi pe care îl regăsim în compoziția sa. La Torockoi producem brânza burduf din 80% mix de brânzeturi maturate din lapte de vacă și doar 20% caș sărat din lapte de oaie.
 1. PUTUROASA DE TRASCĂU – este o brânză extra maturată cu un gust special, onctuos și picant.

Toate aceste brânzeturi apetisante fac parte din topul acelor branzeturi romanesti, perfecte pentru platourile festive. Sărbătorile de iarnă se apropie, așa că deja ai o idee legată de aperitivele pentru masa de Crăciun sau Revelion. 

2. Produse romanesti

În toate aceste produse romanesti care ies de pe porțile Fabricii Torockoi, se regăsesc aromele de flori sălbatice, plante medicinale și iarbă proaspătă. Toate din lapte de vacă 100% românesc. Pe lângă branzeturile romanesti pe care le producem, mai meșterim produse premium de nelipsit din bucătăria ta: unt și smântână. 

 1. Untul Torockoi cu minim 83% grăsime este un unt curat, dulceag, numai bun de întins pe pâine sau de pus în mâncărurile sau deserturile preferate. Untul nostru este un produs curat, fără aditivi, sare, amelioratori sau potențiatori de aromă, având la bază o smântână dulce produsă doar din lapte fără culturi. 
 1. Smântâna Torockoi este o smântână adevărată, curată și proaspătă, exact așa cum o pregăteau părinții și bunicii acasă, în ogradă. Smântâna dulce Torockoi se obține prin separarea laptelui. Se diferențiază de smântâna fermentată prin conținutul de grăsime 50%, având o textură cremoasă și fină.

Toate aceste produse romanesti naturale și atent fabricate, trebuie să fie de bază în alimentația ta. Se găsesc în magazinul nostru online, pe Freshful cu livrare în București. Sau în cel mai apropiat magazin de Distribuție de lângă tine.

Pentru mai multe informații, te așteptăm pe rețelele noastre de socializare. Ne vedem pe pagina de Facebook Produse Lactate Torockoi  sau pe Instagram la @lactatetorockoi

Team Torockoi
29-11-2022

Open chat
Hello,
Cu ce te putem ajuta?