Torockoi

Clatite cu branza Torockoi 

Încă nu am întâlnit pe cineva care să nu fie fan clatite cu branza. Fie că alegi să le mănânci sub formă de desert și le umpli cu branza dulce sau dimpotrivă, îți plac cele sărate, clătitele sunt printre preferatele tuturor. Se fac simplu, ușor și sunt sățioase, dar mai ales gustoase. Noi ți-am pregătit 3 rețete de clatite cu branza, pe care le poți servi la aperitiv sau la desert. 

  1. Clatite cu branza dulce la tigaie 
  2. Clatite cu branza si marar 
  3. Clatita cu branza la cuptor

1. Clatite cu branza dulce la tigaie 

Pentru că ne plac toate formele de clatite cu branza , de data aceasta am ales o rețetă unică inspirată din cultura ucraineană și anume, clatite cu branza dulce la tigaie. Uite cum să le prepari. 

INGREDIENTE 

  • 8 buc clătite   
  • 500 g brânză dulce de vaci Torockoi 
  • 2 ouă 
  • Arome – ex. Vanilie 
  • 50 g unt Torockoi 

MOD DE PREPARARE 

  1. Fă clătitele după rețeta ta preferată. 
  2. Apoi ocupă-te de compoziția de brânză – amestecă brânza cu ouă, zahăr/sare, vanilie și opțional, stafide. 
  3. Umple clătitele cu brânză și fă-le sub formă de pachețel, ca brânza să nu curgă din clătită. 
  4. Se pune untul în tigaia încălzită bine, se lasă să se topească, dar nu complet – ai grijă să nu-l arzi, va strica gustul clătitelor.
  5. Aranjează clătitele în tigaie și lasă-le să se rumenească la foc mediu.
  6. Le rumenești frumos pe ambele părți, apoi le scoți pe o farfurie și sunt gata de servit cu smântână sau dulceața preferată.

Rețetă inspirată de www.lalena.ro 

clatite cu branza dulce la tigaie 

2. Clatite cu branza si marar 

Un aperitiv simplu și gustos – clatite cu branza si marar. Făcute la cuptor și umplute cu brânză condimentată, pot fi masa sau gustarea perfectă în zilele de weekend. Urmărește rețeta și spor la gătit! 

INGREDIENTE 

Clătite

  • 175 g făină
  • 250 ml lapte rece
  • 2 ouă întregi
  • 125 ml apă minerală
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • În plus: puțin ulei pentru prăjit

Umplutură 

  • 400 g brânză de vaci Torockoi
  • 200 g smântână Torockoi
  • Sare după gust
  • Opțional: 100 g brânză sărată telemea, burduf, feta sau cașcaval ras fin
  • O mână bună de mărar verde tocat

MOD DE PREPARARE 

  1. Pregătește clătitele mixând ouăle, făina, uleiul, sarea și adaugă treptat apa minerală amestecând continuu cu telul. După ce ai terminat de făcut mixul și ai o consistență potrivită, prăjește pe rând clătitele în tigaie. 
  2. Pentru umplutură amestecă brânza cu smântâna, sare și mărar 
  3. Umple clătitele cu crema de brânză. Poți pune câte o lingură de cremă în mijlocul clătitei și să le transformi în săculeți, cum vezi în poză. 
  4. Unge o tavă de cuptor cu unt și pune-i la cuptor pentru 15 min la 180 grade. 
  5. Servește aceste clatite cu branza fierbinți, proaspăt scoase din cuptor și o să te bucuri de arome desăvârșite! 

Rețetă inspirată de www.savoruribane.com 

clatite cu branza si marar

3. Clatite cu branza la cuptor 

Alegem să pregătim clatite cu branza, pentru că sunt foarte bune atât la cină, cât și ca desert, în funcție de cantitatea de zahăr pe care o adăugăm. Ele se fac similar cu cele clasice, doar că am adăugat unt în loc de ulei și sunt umplute cu cremă de brânză de vaci.

INGREDIENTE 

  • 1/4 l lapte
  • 60 g unt
  • 3 ouă
  • 20 g zahăr
  • 1 lingură esență rom
  • 125 g făină
  • 1 vârf cuțit sare

Umplutură

  • 300 g brânză de vaci Torockoi 
  • 50 ml smântână lichidă
  • 2 ouă
  • 5-8 linguri de zahăr (după gustul fiecăruia)
  • 2 linguri de stafide

MOD DE PREPARARE 

1. Laptele și untul se pun într-o crăticioară, se lasă la foc domol, până se topește untul, și compoziția devine omogenă.

2. Ouăle se bat ca la omletă.

3. Făina, zahărul și sarea se pun într-un bol, se varsă treptat ouăle în mijloc, se amestecă cu telul.

4. Se adaugă treptat amestecul de lapte unt și romul.

5. Se încinge o tigaie care nu lipește și se toarnă cu polonicul din compoziția de mai sus. 

Umplerea clătitelor cu crema de brânză:

1. Dă drumul la cuptor să se încălzească la 180 grade.

2.Pune într-un vas brânza de vaci, smântâna, zahărul, ouăle și stafidele și amestecati-le bine până obții o cremă.

2. Ia o tavă pe care o tapetezi ușor cu unt.

3. Ia fiecare clătită, umple-o cu crema de brânză și înfășoar-o. Pune apoi clătita în tavă. Repetă operațiunea până la ultima clătită. Deasupra mai pune crema care ți-a mai rămas, smântâna lichidă cât să acopere un pic clătitele și un pic de zahăr pentru aspect.

4. Bagă totul la cuptor cca 30 minute până clătitele devin aurii. Se pot servi atât calde scoase din cuptor, cât și reci.

Rețetă inspirată de www.gastropedia.ro 

clatite cu branza la cuptor

Care rețetă de clatite cu branza îți face cu ochiul mai mult? Suntem convinși că orice a-i alege, va fi o masă pe cinste îndrăgită de toată familia. Îți urăm de pe acum poftă bună și spor la gătit! 

Până data viitoare, găsești produsele Torockoi în magazinul nostru online, pe Freshful cu livrare în București sau din cel mai apropiat magazin de Distribuție de lângă tine.

Pentru mai multe informații, te așteptăm pe rețelele noastre de socializare, pe pagina de Facebook Produse Lactate Torockoi  sau pe Instagram la @lactatetorockoi

Team Torockoi
27-10-2022