Torockoi

Desert de vara cu brânză de vaci

Când ne gândim la un desert de vara, trebuie neapărat să fie unul gustos și răcoritor. De la cei mici, până la cei mari, dulcele e momentul de răsfăț pe care îl așteptăm cu toții. Și pentru că suntem fani ai brânzeturilor, am găsit 3 rețete dulci cu brânză de vaci, perfecte pentru sezonul cald. Lasă-te inspirat. 

  1. Desert de vara cu brânză de vaci și afine 
  2. Desert de vara cu brânză de vaci și piersici 
  3. Desert de vara rapid cu brânză de vaci 

1. Desert de vara cu brânză de vaci și afine 

Un desert de vara delicios este atunci când adaugi fructele preferate și mai ales de sezon. Afinele sunt printre preferatele noastre, iar în combinație cu branza dulce Torockoi, rezultatul este încântător. Uite ce trebuie să faci. 

Ingrediente 

Mod de preparare 

  1. Mixează bine cele 4 ouă cu 180 g zahăr.
  2. Adaugă 250 g brânză dulce, 70 g unt și mixează.
  3. Toarnă 100 ml sirop concentrat de mentă. 
  4. Încorporează 250 g făină (amestecată anterior cu 10 grame praf de copt) și 50 g bucăți de ciocolată. 
  5. Preîncălzește cuptorul la 180 grade, tapetează cu o foaie de copt o tavă de tort cu inel detașabil unsă cu unt și răstoarnă compoziția.
  6. Apoi am adăugat peste întreaga compoziție afinele și am dat totul la cuptor pentru 50 – 55 la 180 g. 

Rețetă inspirată de  www.dulcegarii-culinare.ro 

Desert de vara cu brânză de vaci și afine

2. Desert de vara cu brânză de vaci și piersici 

Răsfață-te cu un desert racoritor de vara fresh, proaspăt scos de la frigider. Branza dulce de vaci combinată cu piersicile din compot, oferă un gust perfect pentru zilele călduroase de vară. Uite ce poți să faci. 

Ingrediente 

Mod de preparare 

  1. Amestecă brânza de vaci cu 1 linguriță de zahăr pudră.
  2. Smântâna foarte rece de la frigider o mixezi cu zahărul pudră. Cand a devenit fermă, te oprești, ca să nu o transformi în unt. Amesteci apoi brânza de vaci frișcă și semințele unei păstăi de vanilie, împreună cu restul compoziției. 
  3. Desfaci compotul de piersici și scurgi puțin sirop într-un bol. Însiropăm pișcoturile scufundându-le rapid în sirop. 
  4. Într-o tavă de cozonac, așezi o folie alimentară apoi așezi pe fund un strat de pișcoturi.
  5. Pune peste stratul de pișcoturi jumătate din cantitatea de cremă de brânză, apoi așează piersicile tăiate felii.
  6. Pune brânza rămasă, nivelează și așează un strat de piersici care să acopere suprafața prăjiturii. Siropul rămas îl amesteci cu amidonul, omogenizăm, apoi îl pui la foc mic amestecând până se îngroașă ușor, ca o budincă mai subțire. Lași să se răcorească ușor și torni peste piersici, astfel încât să le acopere.
  7. Dai la frigider pentru cel puțin o oră, apoi poți tăia prăjitura.

Rețetă inspirată de www.caietulcuretete.com 

Desert de vara cu brânză de vaci și piersici 

3. Desert de vara rapid cu brânză de vaci 

Când ți-e poftă de un desert cu branza de vaci, rapid și gustos, apelează la rețeta aceasta. Biluțele din branza dulce de vaci sunt ușor de făcut și se potrivesc perfect zilelor călduroase de vară, când vrem un dulce răcoritor. Uite cum să-l prepari. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Împarte ingredientele în 2 jumătăți și amestecă, în afară de cacao
  2. Într-una din compoziții adaugă 1 linguriță de cacao și omogenizează 
  3. Formează apoi biluțe și dă-le prin cocos. Fă asta cu ambele compoziții
  4. După ce sunt gata, dă-le la frigider pentru 30-50 min și servește-le. 

Rețetă inspirată de Bucatareste cu Rodica

Desert de vara rapid cu brânză de vaci 

Acum că ți-am făcut poftă, știi ce-o să faci în weekend. Suntem curioși, care desert cu branza de vaci ți-a atras atenția? 

Până data viitoare, găsești produsele Torockoi în magazinul nostru online, pe Freshful cu livrare în București sau din cel mai apropiat magazin de Distribuție de lângă tine.

Pentru mai multe informații, te așteptăm pe rețelele noastre de socializare, pe pagina de Facebook Produse Lactate Torockoi  sau pe Instagram la @lactatetorockoi

Team Torockoi
31-08-2022

Open chat
Hello,
Cu ce te putem ajuta?