Torockoi

Pregătește cel mai gustos sos branza pentru masa în familie

Și pentru tine relaxarea din weekend înseamnă o seară de film în familie cu ceva bun în farfurie? Dacă da, înseamnă că o să-ți placă ce îți propunem. Nouă ne-a fugit gândul la o porție de nachos cu sos branza făcut în casă, dar și la o porție de paste cu brânză Torockoi pentru masa de prânz. Haideți să vedem cum pregătim un sos de brânză din ingrediente naturale. 

  1. Sos branza nachos 
  2. Sos branza paste  

1. Sos branza nachos 

Un film bun cu cineva drag și o porție de sos branza nachos ca la cinema este tot ce-ți poți dori de la o seară relaxantă. Gustoșii nachos cer neapărat un sos branza adevărat, făcut din ingredientele preferate. Poți să înlocuiești oricând brânzeturile din rețetă cu ce îți place ție, doar ai grijă să folosești o brânză care se topește ușor, pentru o consistență fină a sosului. 

Ingrediente 

Mod de preparare 

  1. Untul se pune într-o cratiță, pentru a se topi, iar când este complet dizolvat se adaugă făina și se amestecă până se încorporează. 
  2. Se toarnă în compoziție laptele și se amestecă totul bine cu ajutorul unui tel, în mod continuu, până când sosul începe să se îngroașe. 
  3. Pune apoi, pe rând, cele trei tipuri de brânză, amestecând bine. Când brânza s-a topit, adaugă în sos boia dulce, sare și piper după gust, omogenizează din nou compoziția și apoi închide focul. 

Deliciosul sos de brânză pentru nachos este gata, se lasă la răcit la temperatura camerei pentru câteva minute, apoi se poate servi cu nachos.

Rețetă inspirată de www.blog.glovoapp.com 

Sos branza nachos 

2. Sos branza paste  

Pastele cu brânză sunt alegerea perfectă atunci când vrei să pregătești ceva gustos și rapid. Până și musafirii pe care îi inviți la masa de duminică vor aprecia întotdeauna o porție de paste cu sos branza făcut de tine, cu ingrediente de calitate. Uite cum poți să-l prepari. 

Ingrediente 

Mod de preparare 

  1. Se topește untul într-un vas, la foc mic. 
  2. Cand s-a topit, se adaugă făina treptat, amestecând continuu 1 minut, fără să se facă cocoloașe.
  3. Se adaugă un pahar de lapte și se amestecă pană ce conținutul devine omogen. Se adaugă treptat lapte, până se termină, amestecând continuu. Se lasă la foc mic 10 minute.
  4. Se adaugă treptat brânza, fără să ne oprim din a amesteca. Se adaugă  sare (atenție la brânza sărată) și piper.

Ca ultim pas, punem sosul preparat peste pastele gata fierte și chemăm toți prietenii la masă ca să le încântăm papilele gustative. 

Rețetă inspirată de www.gastropedia.ro 

Sos branza paste  

După cum puteți observa, rețetele de sos branza sunt ușoare de făcut, dar mai ales gustoase de te lingi pe degete. Orice sos de branza alegeți să pregătiți, îl puteți pune alături de chipsuri, nachos, cartofi, paste, aperitive sau orice vă face plăcere. Lăsați-vă imaginația gastronomică să zburde și sigur veți avea o experiență culinare pe cinste, făcută chiar de voi. 

Poftă bună! 

Găsești produsele Torockoi în magazinul nostru online, pe Freshful cu livrare în București sau din cel mai apropiat magazin de Distribuție de lângă tine.

Pentru mai multe informații, te așteptăm pe rețelele noastre de socializare, pe pagina de Facebook Produse Lactate Torockoi  sau pe Instagram la @lactatetorockoi

Team Torockoi
25-06-2022

Open chat
Hello,
Cu ce te putem ajuta?