Torockoi

De ce să consumăm branza maturata Torockoi?

Branza maturata este printre cele mai sănătoase brânzeturi pe care le putem consuma, alături de mâncărurile preferate. Brânzeturile maturate sunt cele care trec printr-un proces mai îndelungat de „fermentare” pentru a ajunge la maturitate deplină. Acestea se obțin în urma procesului de coagulare a laptelui, folosind cheag natural, cheag artizanal, oțet sau lămâie și al procesului de „fermentare”. În funcție de tipul de brânză, rețeta diferă și implică etape diferite de preparare. Aceste procese sunt responsabile de gustul și de perioada lor de maturare.

1. De ce să mănânci branza maturata Torockoi? 

Branza maturata este printre cele mai prezente brânzeturi în farfuriile celor dintre noi, fiind gustoasă și versatilă. Reprezintă o sursă excelentă de calciu și proteine, însă în anumite cazuri, are și un conținut ridicat de sare și grăsimi. Tocmai de aceea, trebuie să consumăm brânzeturi calitative, de la producători de încredere, care folosesc ingrediente naturale și benefice pentru organism. 

Pe lângă proveniență (de vacă, oaie, capră, bivoliță), procent de grăsime (grase, slabe, semigrase) etc., brânzeturile sunt categorisite și după vârstă. Cele mai bune pentru sănătate sunt cele ajunse la maturitate deplină, adică cele care au un tip de maturare mai mare de 1 an. De exemplu, cașcavalurile, pe lângă gustul plin și sațietate, mai au un atu: aportul sporit de calciu. Acesta contribuie la prevenția cariilor dentare, poate și mai mult decât celelalte tipuri de brânzeturi maturate. 

De ce să mănânci branza maturata Torockoi?

2. Cum să consumi branza maturata Torockoi? 

Branza maturata este versatilă și poate fi combinată cu ușurință într-o grămadă de preparate. Spre exemplu, ce gust ar mai avea pastele dacă nu am adăuga și puțină brânză pe deasupra, care să le potențeze?

În funcție de tipul de brânză, acestea se potrivesc cu diverse alimente. 

 • Brânzeturile cu mucegai se pot mânca cu fructe precum struguri, mere, pere, smochine, ananas, pepene galben, deoarece fructele potenţează aroma.
 • Gustul brânzeturilor moi, cremoase, este pus în valoare de nuci şi migdale. 
 • Brânza are un conţinut redus de carbohidraţi. Astfel, poate fi combinată cu paste făinoase integrale, orez integral, pâine integrală şi cu legume. 
 • În dietele de slăbit se foloseşte brânza în asociere cu făinoase integrale şi legume proaspete sau gătite la abur. 
 • Brânza se asociază foarte bine şi cu mămăligă.
Cum să consumi branza maturata Torockoi?

3.Care sunt sortimentele de branza maturata Torockoi? 

În fabrica Torockoi, preparăm mai multe tipuri de branza maturata, precum:

 • Branza maturata Apuseni 

-Apuseni este o brânză cu arome delicat echilibrate între sărat și dulce. Gustul său specific, „potolit” și ușor dulceag, se datorează fermenților lactici ce acționează asupra brânzei în perioada de maturare, ce durează în medie 3 luni. 

 • Branza maturata Trascău

-Brânza maturată Trascău se deosebește printr-un gust puternic ce devine din ce în ce mai intens în funcție de perioada sa de maturare. Cu cât această perioadă este mai lungă, cu atât brânza va fi mai uscată, mai intensă și va căpăta și un miros mai puternic. 

 • Branza maturata Tilsit 

-Brânza maturată Tilsit este o brânză semi-tare de culoarea untului. Are o consistență fermă, o textură semi fermă și catifelată cu mici găuri de aer și crăpături neregulate. Datorită maturării cu culturi de bacterii lactice selecționate, crusta brânzei are o culoare ușor roșiatică, cu gust de nucă. 

 • Branza maturata Trapist

-Brânza Trapist are o aromă domoală și un gust echilibrat, cu o textură semi-tare. Aceasta poate fi recunoscută după culoarea galben.

 • Branza maturata cu condimente 

-Lăsate la maturat cel puțin 3 luni, brânzeturile maturate au la bază brânza Trapist, la care adăugăm condimente în funcție de sortiment. 

 • Parmazan de Trascău 

-Cu o textură dură și puțin sfărămicioasă, brânza de tip parmezan este produsă din lapte de vacă și poate avea o perioadă de maturare de până la 2 ani. 

 • Puturoasa de Trascău 

-Brânză extra maturată are un gust special, onctuos și picant. 


Care sunt sortimentele de branza maturata Torockoi?

Găsești produsele Torockoi în magazinul nostru online, pe Freshful cu livrare în București sau în cel mai apropiat magazin de Distribuție de lângă tine.

Pentru mai multe informații, te așteptăm pe rețelele noastre de socializare, pe pagina de Facebook Produse Lactate Torockoi  sau pe Instagram la @lactatetorockoi

Team Torockoi
27-05-2022