Torockoi

Aperitive cu branza Torockoi pentru sărbătorile de Paște

De pe masa de Paște nu pot lipsit gustoasele aperitive cu branza. Fie că alegi să reunești familia în jurul unor preparate tradiționale sau din contră, preferi rețetele noi, un platou cu aperitive din branza este mereu binevenit. Ca să te ajutăm puțin cu inspirația, uite ce ne gândim să pregătim noi pentru masa de sărbătoare, la secțiunea: aperitive branzeturi

  1. Biluțe de brânză aperitiv 
  2. Coșulețe cu cremă de brânză și leurdă 
  3. Ciuperci umplute cu brânză de vaci Torockoi 

1. Biluțe cu brânză aperitiv 

Pregătim aperitive cu branza variate, pentru toți pofticioșii de la masă. Printre tradiționalele ouă roșii, legume de sezon și alte bunătățuri, pregătim niște biluțe cu brânză de burduf Torockoi, simple și de impact. Uite ce trebuie să faci. 

INGREDIENTE

MOD DE PREPARARE

  1. Sfărâmăm brânza de burduf cu mână, în bucăți mici, mici. 
  1. Amestecăm brânza cu untul moale și smântâna, până se îmbină bine. 
  2. Cu mâna umedă, modelăm biluțe de mărimi aproximativ egale. 
  3. La final, le tăvălim prin ce ne place, cum ar fi boia, ceapă verde, pătrunjel și le așezăm pe platou. 

Inspirat de www.petitchef.ro 

Aperitive cu branza Torockoi pentru sărbătorile de Paște

2. Coșulețe cu cremă de brânză și leurdă 

Profităm de legumele de sezon, pentru a pregăti aperitive cu branza delicioase. Leurda sau usturoiul sălbatic, este remediul natural al primăverii pe care-l folosim în rețetele noastre. Uite cum să combini brânza cu leurda. 

INGREDIENTE 

Aluat:

Umplutură:

MOD DE PREPARARE 

Aluat:

  1. Frământăm aluatul pentru coșulețe, amestecând făina, oul, untul, sarea și chimenul. 
  2. Punem aluatul într-o folie de plastic și îl punem la frigider pentru 30 min. 
  3. Scoatem aluatul și îl întindem pe masă, decupându-l în formă de cercuri. 
  4. Punem cercurile în formă de brioșe sau tarte mici și le dăm la cuptor pentru 15-20 min, la 180 C.

Umplutură: 

  1. Mixăm brânza de vaci Torockoi până se sfărâmă bine și devine cremoasă. 
  2. Adăugăm treptat smântâna, untul, sare și piper după gust. 
  3. Leurda spălată și zvântată, o rupem în bucăți mici și o mărunțim într-un mojar cu puțină sare, până devine pastă. Apoi, o adăugăm în crema de brânză. 
  4. După ce ținem crema de brânză 1h la frigider, umplem coșulețele cu ea și le păstrăm la frigider până le așezăm pe platou pentru servire. 

Inspirat de www.culinar.ro 

Aperitive cu branza Torockoi pentru sărbătorile de Paște

3. Ciuperci umplute cu brânză de vaci Torockoi 

La gustoasele aperitive cu branza mai adăugăm un fel de mâncare special, mai precis, ciuperci umplute. Ciupercile se pot umple cu diverse legume și mirodenii, dar noi adorăm să le mâncăm cu brânză de vaci și ceapă verde de sezon. Încearcă și tu. 

INGREDIENTE 

MOD DE PREPARARE 

  1. Spălăm ciupercile și le îndepărtăm piciorușele, având grijă ca pălăriile să rămână intacte.
  2. Tocăm mărunt piciorușele ciupercilor, usturoiul și ceapa verde, apoi le punem la călit în unt și ulei.
  3. După ce se răcește compoziția, o amestecăm cu ouăle, brânza de vaci și mărarul tocat mărunt. Condimentăm cu sare și piper.
  4. Umplem ciupercile cu întreaga compoziție și le dăm la cuptor pentru 30 min. 

Le servim fierbinți, ornate cu ceapă verde tocată mărunt și pătrunjel verde.

Inspirat de www.petitchef.ro 

Aperitive cu branza Torockoi pentru sărbătorile de Paște

Acum că ai mai multe idei pentru masa de Paște despre aperitive cu branza, nu îți mai rămâne decât să te apuci de gătit. 

Îți dorim un Paște Fericit alături de cei dragi, cu mese îmbelșugate și bunătățuri de tot soiul. 

Începe să pregătești masa de Paște cu brânzeturi Torockoi, pe care le găsești în magazinul nostru online, pe Freshful cu livrare în București sau din cel mai apropiat magazin de Distribuție   de lângă tine.

Până data viitoare, te așteptăm pe rețelele noastre de socializare, pe pagina de Facebook Produse Lactate Torockoi  sau pe Instagram la @lactatetorockoi

Team Torockoi
20-04-2022

Open chat
Hello,
Cu ce te putem ajuta?