Primăvara nu vine doar cu vreme bună, ci și cu multă inspirație în bucătărie. Când ne gândim la retete cu branza de vaci pentru primăvară, nu ne putem aștepta decât la deserturi savuroase cu miros îmbietor sau la mâncăruri proaspete și aromate cu multă verdeață. Uite 3 rețete pentru inspirație.
- Budinca de branza de vaci
- Brioșe cu branza de vaci
- Cremă de branza de vaci și verdețuri
1. Budinca de branza de vaci
Printre minunatele retete cu branza de vaci la cuptor se numără și unul dintre deserturile noastre preferate, budinca cu branza de vaci. Uite cum să o prepari în 4 pași simpli:
INGREDIENTE
- 500 g brânză proaspătă de vaci Torockoi
- 3 linguri griș
- 3 ouă
- 200 g stafide
- 100 g zahăr pudră
- o linguriță unt Torockoi
- un praf de sare
MOD DE PREPARARE
- Brânza de vaci se mixează cu zahărul, iar stafidele se pun la înmuiat în apă caldă.
- Se separă ouăle și se adaugă gălbenușurile peste brânză, amestecând bine, apoi se pune și grișul.
- Se bat albușurile spumă cu un praf de sare. Se scurg stafidele de apă și se adaugă în compoziția cu brânză.
- Se unge cu unt un vas de copt, se pune spuma de albuș peste amestecul cu brânză, se amestecă ușor și se toarnă compoziția în vasul de copt. Se nivelează și se lasă la cuptor 20 de minute.
Inspirat de www.retetepractice.ro
2. Brioșe cu branza de vaci
Dacă te gândești să pregătești ceva gustos și arătos la aperitiv, alege brioșele sărate cu brânză de vaci. Sunt ușor de făcut și creează efectul “wow” la orice masă. Să fim serioși, cui nu-i plac brioșele? Uite cum să le prepari.
INGREDIENTE
- 1 ceapă
- 4 linguri ulei vegetal
- 2 ouă
- 500 g brânză proaspătă de vaci Torockoi
- 120 ml lapte
- 250 g făină
- 2 lingurițe praf de copt
- amestec ierburi aromatice tocate (ex. pătrunjel, mărar, arpagic etc.)
- 1 legătură mica ridichi
MOD DE PREPARARE
- Se curăță ceapa, se taie cubulețe, se sotează într-o lingură de ulei încins și se lasă puțin la răcit. Ceapa se amestecă cu uleiul rămas, ouă, 250 g de brânză și lapte. Se cerne deasupra făină și praf de copt, se amestecă, iar aluatul se condimentează cu sare și piper.
- Aluatul se întinde într-o tavă de brioșe unsă sau cu miniforme de hârtie (12 forme) și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de cca 25-30 de minute.
- Brânza rămasă se amestecă cu ierburi aromatice și se condimentează cu sare și piper. Topingul se servește la brioșele de primăvară cu brânză și ridichi tăiate fin.
Inspirat de www.kaufland.ro
3. Cremă de brânză de vaci și verdețuri
O branza de vaci cremoasa cu verdețuri aromate este tot ce îți poți dori la mic dejun, în timpul primăverii. Unsă pe o felie de pâine prăjită și cu niște legume proaspete alături, ouă sau șuncă, ai prima masă a zilei asigurată. Uite cum să o pregătești.
INGREDIENTE
- 500 g brânză proaspătă de vaci Torockoi
- 100 g smântână Torockoi
- 2-3 fire de ceapă verde tocată mărunt
- ½ de legătură de mărar verde tocat
- frunze de pătrunjel verde tocat
- opțional: câteva frunze de leurdă sau cozi de usturoi verde
- sare după gust
MOD DE PREPARARE
- Mărunțește toate verdețurile la un loc (ceapă, mărar, pătrunjel etc.)
- Separat, amestecă brânza de vaci Torockoi cu smântâna, până obții o textură cremoasă.
- Pune verdețurile mărunțite peste crema de brânză și adaugă sare după gust.
Inspirat de www.savoriurbane.com
Acum că ai câteva idei de retete cu branza de vaci pentru noul sezon, poți întâmpina primăvara cu spirit creativ și joacă în bucătărie. Spor la treabă!
Găsești brânza proaspătă de vaci Torockoi în cel mai apropiat magazin de Distribuție de lângă tine.
Până data viitoare, te așteptăm pe rețelele noastre de socializare, pe pagina de Facebook Produse Lactate Torockoi sau pe Instagram la @lactatetorockoi.
25-03-2022