Torockoi

3 idei platouri branzeturi Torockoi pentru o seară romantică

Atunci când vrei să-ți surprinzi jumătatea, o cină romantică este cea mai simplă și de impact idee. Venim în ajutorul tău cu câteva idei platouri branzeturi la care poți să adaugi o sticlă de vin bun. Uite cu ce gustări poți să-ți impresionezi persoana iubită.

  1. Platou branzeturi cu legume și mezeluri 
  2. Platou branzeturi cu nuci 
  3. Platou branzeturi cu fructe 

Primul pas pe care trebuie să-l faci atunci când vrei să pregătești cina romantică, este să alegi tipurile de brânză. Mergi pe variantele preferate de partenerul tău, dar surprinde-l și cu ceva deosebit. Un platou impresionant este acela care combină tipurile de brânză în funcție de textură, gust, miros. Spre exemplu, poți alege:

  • Brânzeturi moi Torockoi: Floare de Colț, Puturoasă de Trascau, Telemea superioară.
  • Brânzeturi semi-tari Torockoi: Apuseni, Tilsit. Trascău și Trapist.
  • Brânzeturi tari Torockoi: Parmezanul de Trascău.
  • Brânzeturi Maturate cu Condimente Torockoi: Trufe, Levănțică, Chilli, Chimen, Nucă, Ardei, Busuioc, Chilli, Cimbrișor, Piper și Trufe. 

După ce ai ales brânzeturile, alege și platoul pe care vrei să le asamblezi. Spre exemplu un tocător din lemn și treci la următoarea etapă: combinații. 

1. Platou branzeturi cu legume și mezeluri 

Tot din categoria idei platouri branzeturi, trebuie să știi că brânzeturile se combină bine cu legume proaspete și mezeluri. Măslinele negre și cele verzi fără sâmburi potențează bine aromele brânzeturilor, alături de legumele preferate. La categoria mezeluri, alege prosciutto crudo sau cotto, jambon, mușchi file, bacon crud-uscat, sau diferite sortimente de salam uscat. Câțiva biscuiți sărați, saleuri sau snack-uri se combină perfect cu textura moale a brânzeturilor. 

Platou branzeturi cu legume și mezeluri

2. Platou branzeturi cu nuci 

Dă o notă elegantă platoului tău cu brânzeturi și adaugă elemente ușor amărui. Alege să așezi lângă brânzeturi și câteva nuci (românești, braziliene, pecan), arahide, alune de pădure, caju, fistic și migdale. Gustul sărat și intens al brânzeturilor vor face pereche bună cu oleaginoasele, care vin în completare cu o aromă aparte, bogate în proteine, fibre și grăsimi esențiale.

Platou branzeturi cu nuci

3. Platou branzeturi cu fructe 

De la o cină romantică nu pot lipsi dulciurile, fie ele și sub formă de fructe. Pentru că vrem să-ți dăm cât mai multe idei platouri branzeturi, ia în considerare fructele afrodisiace. Acestea, așezate lângă brânzeturi, creează o explozie de gusturi. Pune pe platou fructe uscate deshidratate precum stafide, curmale, goji, smochine, caise, prune fără sâmburi. Nu uita să adaugi și fructe proaspete: struguri, caise, curmale, zmeură, căpșuni, afine. Pentru un plus de contrast dulce-sărat, adaugă și câteva mini recipiente cu miere, dulceață și ciocolată. 

Ce să mai… nu vei avea doar cina romantică, ci una perfectă! Yummyyy! 

Platou branzeturi cu fructe

Începe să pregătești cina romantică cu brânzeturile Torockoi! Le găsești în magazinul nostru online, pe Freshful cu livrare în București sau din cel mai apropiat magazin de Distribuție de lângă tine.

Până data viitoare, te așteptăm pe rețelele noastre de socializare. Suntem pe pagina de Facebook Produse Lactate Torockoi  sau pe Instagram la @lactatetorockoi

Team Torockoi
01-03-2022