Torockoi

Mic dejun cu produse lactate Torockoi

Micul dejun este prima masă a zilei și este considerată cea mai importană. Pentru a avea energie pe tot restul zilei, micul dejun trebuie să fie unul sățios, consistent și bogat în proteine. Consumul de produse lactate, bogate în proteine, ne ajută să obținem energia de care avem nevoie pe tot parcursul zilei.

Consumul de proteine la începutul zilei ajută organismul să promoveze creșterea masei musculare necesare de-a lungul întregii zi. Acest lucru ne menține stomacul plin pentru o perioadă mai lungă de timp. Astfel, nu vom mai fi predispuși să recurgem la gustări între micul dejun și masa de prânz.

Ce produse lactate se pot consuma la micul dejun și cum le combinăm?

În multe zone ale lumii, brânza este o parte importantă a micului dejun, servită proaspăt pe o pâine prăjită, lângă șuncă, fasole sau ouă. Brânza proaspătă de vaci, untul sau brânza de burduf de la Torockoi sunt doar câteva produse lactate pe care preferăm să le consumăm, când vine vorba de un mic dejun rapid, gustos și sănătos.

Brânză proaspătă de vaci Torockoi

Branza de vaci Torockoi
Brânză proaspătă de vaci Torockoi

Brânza proaspătă de vacă este una dintre cele mai consumate tipuri de brânzeturi din țara noastră. La Torockoi, noi o pregătim din lapte de vacă proaspăt, după rețete tradiționale din zona Munților Trascău. Pentru a prepara acest tip de brânză, laptele de vacă se lasă la acrit câteva zile. În acest timp laptele se încheagă în mod natural, devenind lapte acru sau lapte prins. Odată închegat, se mută în recipiente speciale și se presează timp de 24-48 de ore, pentru a scurge tot zerul. După încheierea acestui proces se obține o brânză sfărâmicioasă de culoare albă, cu un gust subtil acrișor și aciditate slabă.

Recomandare

Ne place să savurăm Brânza de vaci Torockoi cu ouă fierte sau ochiuri, șuncă sau slăninuță, alături de o salată de legume proaspete. Merge foarte bine și ca umplutură pentru clătite, aromată cu puțină vanilie și puțin zahăr.

Branza burduf Torockoi

Branza burduf Torockoi
Branza burduf Torockoi

Cu aroma ei puternică, inconfundabilă și o consistență uniformă, cremoasă, Brânza Burduf Torockoi e produsă din caș de vacă natural 80% și caș de oaie 20% și ambalată în membrane naturale sau artificiale. Făcând, cu încredere, concurență și celor mai sofisticate brânzeturi, brânza burduf poate să fie baza unei gustări sănătoase sau asortată unei mese tradiționale românești, cu de toate.

Recomandare

Brânza burduf Torockoi poate fi consumată ca atare, tăiată felii și prezentată pe un platou alături de legume proaspete și mezeluri tradiționale. Tot în categoria preparatelor tradiționale, are un loc de cinste lângă mămăliga fierbinte și cârnat proaspăt prăjit, într-un bulz cum doar pe meleagurile noastre poți gusta. Poate fi folosită și ca umplutură pentru plăcinte

Telemea

Telemea Torockoi
Telemea Torockoi

Ușoară și sățioasă, Telemeaua Torockoi e o invitație la un stil sănătos de viață. Lângă o mână de legume proaspete, vă oferă energia de care aveți nevoie într-o zi încărcată.
Masa compactă, ușor elastică, netedă, se desface în fâșii, descoperindu-și miezul curat, omogen și delicios.

Recomandare

Telemeaua Torockoi merge perfect cu o omletă sățioasă din ouă proaspete de casă, alături de legume proaspete din grădină.

Creme de Brânză Cheddar tartinabile cu Chimen și Ceapă

Creme de Brânză Cheddar tartinabile cu Chimen și Ceapă
Creme de Brânză Cheddar tartinabile cu Chimen și Ceapă

Nu demult am introdus două sortimente de cremă de brânză tartinabilă, cremoase și gustoase. Vorbim despre Crema de Brânză Cheddar tartinabilă cu Chimen și Crema de Brânză Cheddar tartinabilă cu Ceapă. Această pastă fină, cremoasă, moale și onctuoasă, poate fi o super și rapidă idee de mic dejun. Pe lângă faptul că este tare gustoasă, îți oferă și necesarul de energie pe o lungă perioadă din zi.

Recomandare

Cremele de brânză cheddar tartinabile Torockoi sunt perfecte de întins pe pâine alături de ouă, legume proaspete și mezeluri crud-uscate. Adaugă-le într-o pastă de brânzeturi sau pune-le în mici boluri, pe care să le așezi în mijlocul platoului de brânzeturi. De asemenea, le poți savurezi împreună cu diverse tipuri de saleuri.

Unt

Unt Torockoi
Unt Torockoi

Untul este un ingredient de bază pentru multe preparate, de aceea, îl întâlnim în aproape orice bucătărie. Gustul autentic al untului de casă, cremos și dulceag, ne transportă, într-o secundă, în copilărie. Feliile groase de pâine coaptă în casă, cu unt din belșug erau rezerva de energie pentru câteva ore de joacă. Și azi, amintirea lor ne umple de bucurie.

Cu un conținut de 83% grăsimi exclusiv din lapte, untul Torockoi nu conține conservanți sau aditivi. Îl producem prin baterea smăntânei de casă Torockoi, înlăturarea zerului și spălarea cu apă rece.

Recomandare

Untul Torockoi cremos și dulceag este numai bun de întins pe pâine proaspătă prăjită, cu dulceața sau miere. Îl putem savura lângă o cană de ceai, lapte cald cu scorțișoară sau cu o ceașcă de cafea proaspăt făcută.

Știm că micul dejun poate fi de multe ori la fel, pentru că rămânem fără idei noi de preparate. Sperăm însă că articolul nostru v-a dat câteva idei noi și folositoare pentru prima masă a zilei.

Apropo, voi ce consumați la micul dejun?

Așteptăm poze și păreri cu ideile voastre de mic dejun, pe pagina noastră de Facebook: Produse Lactate Torokoi sau pe Instagram la @lactatetorockoi.

O parte din produsele Torockoi le puteți găsi în magazinul nostru online de brânzeturi.

Team Torockoi
24-05-2021

Open chat
Hello,
Cu ce te putem ajuta?