Torockoi

5 legume și mirodenii care se potrivesc perfect cu branzeturile Torockoi

Voi știți de ce branzeturile Torockoi au gustul și calitatea lactatelor de demult, așa cum le pregăteau bunicii noștri? Pentru că toate produsele noastre sunt fabricate din laptele proaspăt al văcuțelor crescute la poalele munților Trascău.

Laptele pe care îl folosim pentru prepararea produselor noastre îl colectăm de la fermierii locali, atât pentru calitatea lui excepțională, cât și pentru că ne dorim să contribuim la susținerea micilor afaceri locale.

Branzeturile Torockoi perfecte cu legume și mirodenii

Suntem la sfârșitul primei luni de primăvară. Un anotimp pe care îl îndrăgim tare și îl așteptăm mereu. Și știți de ce ne este așa drag? Pentru că este o continuă sărbătoare a vieții, în care ne bucurăm de frumusețea naturii, dar și de o nouă generație de viteluși.

Din martie și până în luna mai, natura ne oferă roade, legume și fructe proaspete pe care le putem integra în mesele de zi cu zi. Și e impotant să ținem seamă de acest lucru, pentru că cel mai bine este să consumăm fructele și legumele în sezonul lor. În acest fel, ne bucurăm și ne răsfățăm pe noi și pe cei dragi nouă cu alimente proaspete și sănătoase.

Ne plac aromele de primăvară și iubim modul în care se completează cu produsele noastre. De aceea, ți-am pregătit un articol în care să descoperi 5 alimente de primăvară care se potrivesc perfect cu branzeturile Torockoi. Nu mai lungim povestea și vă invităm să porniți în călătoria culinară alături de noi.

Bucură-te de o primăvară cu gust alături de branzeturile Torockoi!

Ridichi și brânza de burduf Torockoi

Știm că a venit primăvara când grădina sau piețele locale sunt pline de ridichi. Este clar una dintre vedetele acestui sezon, iar pe lânga aroma sa delicată, ridichea este un aliment cu un conţinut ridicat de antioxidanţi. Mai mult, este bogată în vitamina C, fosfor, zinc, o parte din vitaminele B și are un aport scăzut de calorii.

Și pentru că este un produs care crește pe meleagurile noastre, potrivirea dintre ridichile de grădină și tradiționala brânza de burduf Torockoi este perfectă. Se pot consuma împreună cu alte branzeturi Torockoi, mezeluri proaspete și alte 2 legume delicioase de primăvară: ceapă verde și salată verde.

Spanac și telemea superioară Torockoi

De mici ne spuneau părinții să mâncăm spanac pentru că ne protejează vederea. Așa și este, spanacul este o legumă bogată în fier, acid folic şi calciu. Mai mutl decât atât, spanacul proaspăt conţine luteină, o substanţă care protejează proteinele cristalului. Și este și tare bun, trebuie să recunoaștem.

Cel mai mult ne place să îl aducem împeună cu telemeaua proaspătă Torockoi într-o plăcintă de foi, rumenită ușor în cuptor. E delicioasa atât caldă cât și rece și e numai bună de mâncat în orice moment al zilei.

Brânză proaspătă de vaci și ceapă verde de primăvară

Putem simți mirosul proaspăt și unic al cepei verzi când îți scriem acest rânduri. Primăvara, rare sunt mesele sau preparatele în care nu punem ceapă verde. De ce? Pentru că ceapa verde conține o serie de vitamine și minerale benefice pentru organism. De asemnea, este perfectă pentru contextul în care ne aflăm acum, deoarece ceapa este un antioxidant puternic, cu efect antibiotic și antiviral extrem de puternic. Și să nu uităm ce este cel mai important: aroma ei desăvârșită.

Cu aceeași aromă proaspătă și iz de primăvară ne face să ne mândrim și brânza proaspătă de vaci Torockoi. Așa că, pentru un mic dejun gustos sau o gustare sănătoasă, le amestescăm împreună și le întindem ușor pe o felie de pâine. Atât de simplu și delicios!

Brânză Brie Floare de Colț și rozmarin

Mireasma lui ne face să îl recunoaștem în fiecare preparat. Primăvara ne putem bucura de frunze proaspete de rozmarin, de aroma lui intensa si valorile sale nutritive. Rozmarinul conține multe vitamine, precum vitaminele A, C, B6, precum și acid folic, calciu, magneziu, fier și mangan. Acesta este bogat în antioxidanți, compuși antiinflamatori și are acțiune antimicrobiană.

Nouă ne place cel mai mult să crestăm brânza Brie Floare de Colț, să punem câteva fire de rozmarin prin ea și să o lăsăm la cuptor pentru câteva 10 minute. Opțional, puteți adăuga și câtvea bucăți de usturoi. Rezultatul este un preparat cremos, fin și delicat. Merită să încercați!

Guliile și branzeturile Torockoi

O altă legumă de sezon care se potrivește foartebine cu brânzeturile Torockoi este gulia. Acesta este o legumă foarte cultivată pe meleagurile noastre, deși puțini știu beneficiile pe care acestea le are pentru organism.  Gulia este un aliment sărac în calorii, dar în același timp abundă în vitamina C şi fibre. Are rol antioxidant și poate juca un rol în sănătatea dinţilor noştri.

Primăvara este sezonul ei, de aceea vă propunem să încercați un preparat culinar cu gulie și brânzeturi maturate premium Torockoi. Poți alege oricare dintre brânzeturile maturate simple sau cele cu condimentate. Le tai bucăți mărunte și umpli guliile cu acestea. Le bagi la cuptor și gata! Ai un preparat rapid și plin de savoare.

O primăvară in arome intense cu branzeturile Torockoi

primăvară-Torockoi

Acestea fiind spuse, aici se încheie povestea de astăzi. Noi sperăm să vă placă și să le încercați! Așteptăm poze și păreri cu ideile de rețete propuse pe pagina noastră de Facebook: Produse Lactate Torokoi sau pe Instagram la @lactatetorockoi.

Team Torockoi
29-03-2021

Open chat
Hello,
Cu ce te putem ajuta?