Torockoi

Brânza maturată Apuseni, un regal al aromelor

În inima Apusenilor, la poalele Munților Trascău am copilărit și am pus bazele Fabricii de Lactate Torockoi. Pentru noi, Torockoi nu este doar o simplă afacere. Torockoi este o parte din noi în care investim zi de zi tot ce avem mai bun.

De mai bine de 25 de ani, menirea noastră e să aducem în casele și pe mesele voastre lactate și brânzeturi sănătoase. Produse făcute cu dragoste, după rețete vechi, pe care le respectăm întru totul.

Printre produsele din portofoliul Torockoi cu care ne mândrim este brânza maturată Apuseni. Un produs ce poartă numele zonei în care am crescut și ne-am dezvoltat. O brânză care reușește să surprindă mereu prin gustul fin și textura delicată.

Brânza maturată Apuseni, gustul de altădată

brânza-maturată-Apuseni

Pregătită cu grijă și pricepere, brânza maturată Apuseni te lasă să te bucuri de aroma proaspătă a laptelui de vacă 100% românesc. Face parte din categoria brânzeturi maturate, fiind perfectă pentru cei care sunt în căutarea unui gust mai potolit. Nouă ne place să spunem că Apuseni este un regal al aromelor, deoarece te încântă cu echilibrul perfect între dulce și sărat.

Lăsată la maturat aproximativ 3 luni, brânza maturată Apuseni se face recunoscută prin culoarea auri și textura semi-tare, dar cremoasă totodată. Gustul ușor dulceag se datorează fermenților lactici ce actionează asupra brânzei în perioada de maturare. Cu siguranță o recunoști după găurile specifice, formate în procesul descompunerii acidului lactic și a celui glutamic. În acest proces, microorganismele existente produc dioxid de carbon ce rămâne blocat în masa densă a brânzei.

Brânza maturată Apuseni este apreciată atât pentru savoarea acesteia, cât și pentru proprietățile nutritive pe care le are. La fel ca toate brânzeturi maturate din portofoliul Torockoi, Apuseni este o sursă importantă de proteine și grăsimi naturale. Este un produs sănătos, conținând calciu, magneziu și o mulțime de alte vitamine și minerale esențiale pentru sănătatea organismului.

Bucură-te de gustul Apuseni

brânză-maturată-Apuseni

Apuseni este o brânză maturată ce poate fi consumată ca atare sau poate fi adăugată în compoziția mâncărurilor pentru un plus de gust. În continuare, îți vom oferi câteva sugestii de consum al acestui preparat.

Recomandări de consum:

Platou românesc cu brânză maturată Apuseni. Gustul plăcut al acestui preparat se potrivește perfect cu o selecție de mezeleuri proaspete de casă. E nevoie doar de câteva felii de brânză Apuseni, un mix de mezeleuri calitative și o mână de legume proaspete. Odată ce le-ai pus pe toate alături, te poți bucura de un platou plin de gust.

Platou rafinat cu brânză maturată Apuseni. Aroma delicată și textura aerată a brânzei Apuseni satisface chiar și cele mai pretențioase gusturi. Pentru o gustare simplă și elegantă, îți recomandăm să combini acest produs cu un mix de fructe uscate și proaspete. Un pahar de vin bun alături completează perfect această masă.

Cartofi copți cu sos de brânză Apuseni și nuci: Îți aduci aminte de cartofii copți în ler din ograda bunicii? Îi poți pregăti și tu acasă, adăugând un plus de gust cu sosul de brânză maturată Apuseni. Alege 5-6 cartofi noi, cât mai mici, pune-i în cuptor sau în jar până sunt copți bine. Între timp, într-o tigaie pune unt de casă Torockoi, smântână de gătit și brânză Apuseni rasă, din abundență. Cartofii copți așează-i pe o farfurie și toarnă peste ei sosul obținut. Adaugă și câteva nuci pentru o combinație de texturi de senzație!


brânza-maturată-Apuseni

Descoperă și tu gustul Apuseni!

Brânza maturată Apuseni o poți comanda în siguranță din magazinul nostru online de brânzeturi sau de la partenerii noștri. Vezi care este cel mai apropiat magazin de tine, pe pagina noastră de Distribuție!

Team Torockoi
26-09-2020

Open chat
Hello,
Cu ce te putem ajuta?