Obișnuim să ne bucurăm de brânzeturi Torockoi cu gust proaspăt și aromat în fiecare sezon. Totuși, în zilele toride le punem în evidență prin preparate de vară, răcorpase și pline de savoare. Despre produsele noastre v-am tot povestit, dar de data aceasta o vom face altfel. În acest articol împărtășim cu voi trei rețete delicioase în care lactatele Torockoi sunt vedete. Noi le-am încercat și tare ne-au plăcut, așa că vă învităm să călătoriți alături de noi într-o adevărată aventura gastronimică!
Ciuperci umplute cu brânză de burduf Torockoi și ceapă verde
Pentru că fiecare masă începe mai bine cu o gustare, prima rețetă cu brânzeturi Torockoi pe care o propunem este perfectă ca aperitiv. Cu doar patru ingredinte de bază și puțină sare pentru gust, acest preparat poate fi pregătit cu ușurință și de cei mai puțini prieteni cu bucătăria.
De ce ingredinte aveți nevoie?
- Ciuperci Champinion brune 500 grame
- Brânză de burduf Torockoi 250 de grame
- Unt de casă Torockoi 100 de grame
- Ceapă verde 4 bucăți
- Sare
După ce ați pregătit toate ingredientele, vă rămâne doar să vă puneți șorțul de bucătărie și să treceți la treabă!
Cât timp cuptorul se încălzește la temperatura de 180 de grade, îndepărtați codița ciupercilor și le curățați pe fiecare. Când ciupercile sunt pregătite, pe o tavă puneți foaia de copt și le așezați una câte una, presărând și puțină sare. Pentru un plus de gust, tăiați bucăți mici de unt de casă Trockoi și puneți-le în interiorul ciupercilor. Gata, acum mai trebuie să le băgați la cuptor și să așteptați 25-30 de minute până se gătesc.
Cât timp ciupercile stau la cuptor, vă puteți ocupa de compoziția ce va aduce zâmbetul pe fața celor prezenți la masă. Scoateți brânza de burduf Torockoi din frigider și o puneți într-un bol mai mare în care să o puteți framânta. După ce ați obținut o textură păstoasă, adaugați peste rondelele de ceapă verde și amestecați totul împreună. Acum e gata și compoziția, nu-i așa ca totul a fost simplu și usor, cum v-am spus?
Ultimul pas este de a umple ciupercile cu toată compoziția obținută și de a le pune la rece timp de o oră. Știm că aspectul și mirosul îngreunează acest pas, dar vă promitem că merită așteptarea! A trecut ora? Atunci ne rămâne doar să vă urăm poftă bună și să sperăm că vă place această rețeta la fel de mult cum ne place și nouă!
Salată de legume cu Telemea superioară Torockoi
Pentru un prânz sau o cină ușoară în zilele calde de vară, o salată fresh e numai bună! Noi vă propunem o salată colorată, cu legume proaspete și Telemea superioară Torockoi, pe care o puteți personaliza după propriu gust. Pentru două porții generoase de salată, ai nevoie de următoarele ingrediente:
De ce ingrediente aveți nevoie?
- Roșii de grădină 2 bucăți
- Castraveți 2 bucăți
- Ardei kapia roșu 1 bucată
- Salată iceberg
- Ceapă roșie 1 bucată
- Porumb 150 de grame
- Telemea Superioară Torockoi 200 de grame
Pentru dressing, aveți nevoie de 125 grame de iaurt grecesc, zeama de la o lămâie, 1 lingură de ulei de măsline, 2 căței de usturoi, sare și piper. Într-un bol mic amestecați toate ingredientele și sosul este gata. Vă recomandăm să îl păstrați la frigider până ce toate legumele pentru salată sunt pregătite.
De ce ne place rețeta asta? Pentru că este simplă, ușor de făcut și perfectă pentru zilele de vară. Tot ce trebuie să faceți este să spalați legumele, le tăiați bucățele și puneți totul într-un bol mare. Peste legumele proaspete adăgați porumbul stors și bucățile de Telemea Superioară Torockoi. După ce ați pus toate ingredientele în bol, pneți sosul de iaurt peste și amestecați totul împreună. În mai puțin de 20 de minute, obțineți unul dintre cele mai simple și delicioase preparate de vară!
Tartă cu brânză proaspătă de vaci Torockoi și căpșune
După două preparate de vară perfecte ca gustare sau fel principal, e timpul pentru un desert cu brânzeturi Torockoi! Cu toții așteptăm să vină momentul răsfățului, un desert delicios și plin de gust. Vă propunem și de data aceasta un preparat fresh, ușor de pregătit și pe gustul tuturor celor prezenți la masă. În continuare vă prezentăm ingredientele de care aveți nevoie, iar apoi ne apucăm de gătit împreună!
De ce ingrediente aveți nevoie?
Pentru blat:
- Făină 200g
- Unt de casă Torockoi 100 g
- Zahăr 50 grame
- Iaurt grecesc 100 ml
- Ou 1 bucată
Pentru umplutură:
- Brânză proaspătă de vaci Torockoi 400 grame
- Căpșune 500 grame
- Iaurt 100 ml
- Miere 2 linguri
Acum vom împărți rețeta în doi pași, prima dată blatul, iar mai apoi umplutura.
Pasul 1: Untul de casă Torockoi va trebui frecat cu zahar, după care adăugați oul, iaurtul și amestecați totul împreună. În continuare presărați fâina și frământați ușor până ce obțineti compoziția perfectă. Lăsați 30 de minute blatul la rece, după care puteți să îl întindeți pe o foaie de copt unsă cu unt și îl băgați la cuptor pentru 30 de minute. Când tarta este aurie, o scoateți din cuptor și o lăsați la răcit, timp în care vă puteți ocupa de umplutura delicioasă.
Pasul 2: Brânza proaspătă de vaci Torockoi, împreună cu iaurtul și miere se amestecă bine, până toate ingredinetele se întrepătrund. După ce blatul este rece, intindeți umplutura pe toată suprafața, după care urmează decorul cu căpșune.
Gata, am terminat și acest preparat de vară de-a dreptul delicios. Voi v-ați apucat de gătit?
Brânza de Burduf, Telemeaua superioară Torockoi sau brânza proaspătă de vaci Torockoi sunt produse din lapte 100% de vacă. Aroma laptelui colectat de la fermele locale din Depresiunea Trascăului, oferă acestor brânzeturi Torockoi un gust proaspăt, aromat și sănătos. Ne bucurăm de aroma delicată a acestor produse atunci când le consumăm ca atare, dar ne place tare mult să le integrăm și în diverse preparate culinare.
Sperăm ca aceste trei preparate de vară să fie pe gustul vostru, să le încercați și să ne spune-ți părerea! Produsele lactate Torockoi pe care le-am folosit în aceste rețete le puteți găsi în magazinele partenere Torockoi. Verifică pe pagina noastră de Distribuție dacă găsești produse lactate Torockoi și în localitatea ta!
11-07-2020