Torockoi

Brânza de burduf Torockoi: gustul autentic românesc

La fabrica noastră din Colțești producem numeroase tipuri de produse lactate din lapte 100% românesc, inspirate de rețete tradiționale. Unul dintre produsele noastre cele mai apreciate este Brânza de Burduf Torockoi. Acesta este un preparat cu gust autentic românesc, pregătit îndeosebi la stanele din zonele montane.

Brânza de burduf Torockoi: autentică, gustoasă, sănătoasă

Cunoscută drept un produs tradițional românesc, Brânza de Burduf este printre cele mai gustoase produse lactate cu care ne mândrim. În mod obișnuit, această brânză se prepară din lapte de oaie și este sărată, destul de compactă, dar păstoasă. La Fabrica Torockoi însă, noi facem Brânza de Burduf din 80% lapte de vacă și doar 20% lapte de oaie. 

Fabricăm Brânza de Burduf la cele mai înalte standarde pentru a ne asigura că vă oferim un produs de calitate. Procesul prin care îl obținem are la bază două etape importante și anume: prepararea cașului și obținerea brânzei frâmântate. Cașul se obține prin filtrarea atentă a laptelui, după care este lăsat pentru un timp la închegat. După închegare, cu ajutorul unui utilaj special, cașul este stors bine de zer, prin pesare. După ce terminăm și cu stoarcerea, lăsăm compoziția obținută la „dospit” timp de 1-2 săptămâni. Apoi, mărunțim cașul, îl sărăm, îl frământăm și îl punem într-un burduf, la rece, la temperaturi de sub 5℃. Burduful, adică învelișul brânzei poate fi atât de origine animală cât și dintr-o membrană artificială. 

Mixul de brânzeturi, secretul gustului Brânzei de Burduf

Branza de burduf Torockoi in besica naturala
La Fabrica de produse lactate Torockoi, facem brânza de burduf după o rețetă originală: punem 80% produse din lapte de vacă și doar 20% caș de oaie.

Mirosul și aroma intense ale Brânzei de Burduf Torockoi sunt date de mixul de brânzeturi din compoziția sa.  Așa cum spuneam, rețeta noastră are la bază 80% produse din lapte de vacă și doar 20% caș de oaie. Astfel, în compoziția acestui preparat adăugăm un mix de brânzeturi simple și brânzeturi maturate sau extra-maturate premium Torockoi. Pe lângă gustul plăcut, mixul de brânzeturi maturate îi oferă burdufului și o valoare nutritivă foarte mare. 

Gustul său savuros este completat și de aportul de grăsimi și proteine pe care il are brânza de burduf. Mai mult, aceasta are un conținut ridicat de calciu și este o sursă importantă de vitamine. În plus, conține și vitaminele A, D, E, B2 și B12, ce au rolul de a preveni afecțiunile sistemului osos. Aceste elemente fac ca brânza de burduf să fie printre cele mai apreciate din gama de produse lactate Torockoi. 

Brânza de burduf Torockoi, un plus de gust pe masa ta

Brânza de burduf Torockoi alături de legume proaspete
Imaginați-vă combinația de gusturi dintre brânza de burduf Torockoi pâine integrală de casă și niște roșii aromate de grădină.

Brânza de Burduf Torockoi poate fi consumată ca atare sau tăiată felii, alături de legume proaspete și mezeluri. Imaginați-vă combinația de gusturi dintre brânza de burduf, cârnații sau slănina ușor afumate și niște roșii aromate de grădină! Cu greu ne stăpânim pofta acum! 

Brânza de burduf este perfectă lângă mămăliga și cârnațul prăjit, într-un bulz tradițional cum doar pe meleagurile noastre poți gusta. La cât de intens este gustul său, ajunge să pui alături și doar o bucată de mămăligă fierbinte. De asemenea, acest produs este foarte des folosit ca umplutură pentru diverse plăcinte sărate. 

Macaroane cu brânză sigur ați mai gătit, dar dacă nu ați încercat cu brânză de burduf, trebuie să o faceți. Simplu, bun și sănătos, un preparat ce te duce cu gândul la zilele petrecute în ograda bunicilor! 

Gustul autentic românesc, plin de savoare poate fi pus în evidență și în preparate internaționale. De exemplu, puteți integra brânza de burduf într-o rețetă de paste cu pancetta. De asemenea, puteți presăra o mână bună de brânză de burduf înainte de a băga pizza la cuptor. Dacă vă plac crochetele de cașcaval, încercați să înlocuiți cașcavalul cu brânză de burduf, topul preferințelor se va schimba garantat! 

V-am făcut poftă? Atunci, nu mai stați pe gânduri și încercați și voi brânza de burduf Torockoi. Pe pagina de Distribuție de pe site-ul Torockoi.ro găsiți magazinele noastre partenere. De aici, o puteți achiziționa alături de alte produse din gama noastră de brânzeturi și lactate proaspete românești.

Team Torockoi
25-06-2020

Open chat
Hello,
Cu ce te putem ajuta?