Descoperă brânzeturile Torockoi

Cum să recunoști brânzeturile maturate Torockoi?

Brânzeturile maturate se numără printre cele mai delicioase sortimente de brânzeturi din lume. Denumirea lor provine de la perioada de fermentare a brânzei până când ajunge la maturizare, adică la forma în care poate fi consumată. În funcție de rețetă, acesta pot avea o perioadă de maturare curinsă între câteva lui si unu-doi ani.

Brânzeturile maturate Torockoi sunt rezultatul unei experiențe de 20 de ani în producția de lactate, susținută de utilaje, procese tehnologice și rețete original, dar, cel mai important, de calitatea spectaculoasă a laptelui 100% natural, colectat de la fermele din Depresiunea Trascăului.
În cele ce urmează poți afla cum să le deosebești prin gust, miros și textură de celelalte brânzeturi de pe piață!

Brânza maturată Apuseni

Brânză maturată Apuseni, varianta vrac și la cutie

Poți recunoaște brânza maturată Torockoi după gustul dulceag și textura ”aerată”

Apuseni este un regal al aromelor delicat echilibrate între sărat și dulce. Gustul său specific, „potolit” și ușor dulceag se datorează fermenților prepionici ce actionează asupra brânzei în perioada de maturare, ce durează în medie 3 luni. Are o culoare galben deschis, asemănătoare untului, o textură semi-tare cremoasă și o crustă cerată puțin mai închisă la culoare. O poți recunoaște după găurile formate în procesul descompunerii acidului lactic și a celui glutamic, când microorganismele existente produc dioxid de carbon ce rămâne blocat în masa densă a brânzei.

Sugestie: Apuseni este o brânză de uz general, folosită atât pentru gătit, cât și pentru mâncare, ca o gustare. Îți poți bucura mesele și pe cei dragi cu aroma sa elegantă timp de un an de la achiziționare, dacă îngijiți brânza, păstrând-o la frigider.

Brânza maturată Trascău

Brânză maturată Trascău, varianta vrac și la cutie

Poți alege între o brânză maturată Trascău cu gust neutru sau una cu gust puterni, în funcție de perioada sa de maturare.

Brânza maturtată Trascău se deosebește printr-un gust puternic ce devine din ce în ce mai intens în funcție de perioada sa de maturare. Cu cât această perioada este mai lungă, cu atât brânza va fi mai uscată, mai intensă și va căpăta și un miros mai puternic. Mirosul mărește durata de păstrare a brânzei, însă aceasta nu afectează aroma.

Sugestie: Servește brânza maturată Trascău la temperatura camerei, pentru a te bucura de întreaga bogăție a aromelor sale.

Brânza maturată Tilsit

Brânză maturată Tilsit, varianta vrac și la cutie

Brânza maturată Tilist poate fi ușor recunoscută după aroma sa puternică și armonioasă.

Brânza maturată Tilsit este o brânză semi-tare de culoarea untului. Aceasta este obținută din lapte de vacă pasteurizat. Are o consistență fermă, o textură semi-fermă și catifelată cu mici găuri de aer și crăpături iregulare. Datorită maturării cu culturi de brevibacterii, crusta brânzei are o culoare ușor roșiatică, cu gust de nucă. În general are nevoie de un timp moderat de maturare, însă cu cât această perioadă este mai lungă, cu atât gustul brânzei devine mai intens.

Sugestie: Tilsit poate fi mâncată în cuburi în salate, topit în sosuri, pe cartofi, în sandwich-uri sau pe burgeri. Îți recomandăm să o savurezi la temperatura camerei. Gustă-i o dată aroma puternică și armonioasă, și Tilsit nu va mai lipsi de pe mesele tale!

Brânza maturată Trapist

Brânza maturată Trapist, varianta vrac și la cutie

Poți savura brânza Trapist în trei variante, în funcție de perioada sa de „maturizare”: proaspătă, maturată și cu vechime.

Brânza Trapist, produsă din lapte de vacă, are o aromă ușoară și o textură semi-tare. Aceasta poate fi recunoscută dupa culoarea galben pal și găurile iregulate, de mici dimensiuni.

Brânza Trapist se lasă descoperită și savurată în cele trei forme: proaspătă (după o maturare între trei și șase săptămâni), maturată (timp de două până la patru luni) și cu vechime (maturată timp de peste 12 luni). Dacă, în prima forma, gustul și mirosul său este neutru, variantele maturate sunt mai uscate și capătă un gust mai picant.

Sugestie: Trapist este o brânză ce se topește ușor fiind perfectă pentru a fi folosită în rețete care necesită o brânză topită ”elastică” și consistentă. De asemea, atât varianta sa proaspătă, cât și cele maturare sunt ideale pentru a fi consumate alături de fructe și vin.

Brânzeturile maturate cu condimente

Brânzeturi maturate Torockoi cu condimente

Maturată timp de trei luni, brânza Trapist este o bază perfectă pentru brânzeturile maturate cu condimente, ierburi și nuci.

Maturate timp de cel puțin trei luni, brânzeturile maturate cu condimente Torockoi au la bază brânza Trapist.  Aceasta este brânză versatilă , iar gustul său ușor și „blând” fac din Trapist baza perfectă pentru brânzeturile maturare cu ierburi și condimente. Iar la Fabrica de Produse adăugăm în Trapist busuioc, chimen, cimbrișor, piper roșu, ardei, chilli, trufe sau nucă, pentru ca fiecare pofticios de acasă să se bucure de aroma preferată.

Sugestie: Sortimentele de brânzeturi cu condumente care au la bază Trapistul se potrivesc foarte bine pentru a fi servite alături de pâine neagră, cu semințe sau cu secară și diferite tipuri de bere precum cea neagră (brună), nefiltrată, ale sau ipa.

Brânzeturile maturate, cu sau fără condimente, sunt considerarte delicatese, gustul lor puternic și aromat și perioada de „maturizare” fiind cele care le scot cel mai bine în evidență. Acestea sunt ideale pentru a fi consumate atât la mesele principale, în rețete delicioase sau într-un cheese bar. Încearcă-le și descoperă varianta cea mai potrivită gustului tău!

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *