Torockoi

Cheesecake cu brânză Torockoi

Timp de realizare: 25 de minute

Lactatele Torockoi sunt numai bune și pentru ceva dulce și savuros, cu energie cât pentru o zi plină de muncă și bucurie. Gata în doar 25 de minute, rețeta noastră de cheescake e o soluție excelentă pentru a-i bucura pe cei dragi cu un desert sănătos și delicios!

Cantități

brânză Torockoi 400 g
lămăie verde 1 bucată
zahăr pudră 85 g

Brânza de vaci se amestecă cu zahărul pudră și coaja de lamâie verde proaspăt rasă, până când amestecul devine omogen.

Crema de brânză se amestecă apoi cu o bază de Creme Anglaise, pentru care aveți nevoie de:

smântână lichidă 200 g
gălbenuș de ou 4 buc
zahăr pudră 50 g
zahăr vanilat 20 g
gelatină 5 g

Aduceti smântâna la punctul de fierbere. Amestecați bine gălbenușul, zahărul și vanilia. Turnați apoi smântâna caldă și continuați să amestecați.

În continuare, dizolvați gelatina în crema obținută. Păstrați amestecul la rece (4 grade Celsius) timp de o oră.
Combinați o parte cremă de brânză cu 1/2 Crema Anglaise.

Pentru baza prăjiturii, aveți nevoie de fructe confiate, tocate mărunt și legate cu sirop de căpșuni. De exemplu, la o parte de caise, folosiți 1/10 părți sirop.Ornați bunătatea de cremă pe 1 cm de amestec de fructe.Daca doriți să oferiți deliciul și sub formă de înghețată, introduceți crema de cheese cake în mașina de procesat înghețată.

Pentru bază, se prăjește în cuptor 75 g de miez de nucă la 160 Celsius 4-5 minute (ingrijiți nuca să nu se ardă, dar să fie crocantă). După prăjire, sfărmați nuca în bucăți de 3-4 mm.

Topiți 75 g de zahăr tos, adăugați nuca prăjită și sfărâmată, omogenizând amestecul și întinzându-l pe o foaie de pergament. Presați cu o sucitoare. După răcire, sfărmați krantz-ul. Asezați o lingura de krantz în vasul de prezentare. Puneți un glob de înghețată peste bază crocantă.

Poftă bună, cu bucurie!

Team Torockoi
08-03-2019

Open chat
Hello,
Cu ce te putem ajuta?