Torockoi

10 curiozități despre brânzeturi

Produsele lactate se află pe treapta a patra a piramidei alimentare. Există numeroase feluri de astfel de alimente, pe bază de lapte, și indiferent dacă ne referim la brânzeturi proaspete, maturate, cu condimente, smântână, brânză topită sau unt, chefir, lapte bătut sau iaurt, acestea sunt absolut necesare pentru o alimentație variată și sănătoasă.

Beneficiile produselor lactate le știm cu toții așa că, în cele ce urmează îți prezentăm câteva curiozități despre aceste alimente delicioase și nelipsite din bucătăria fiecăruia dintre noi.

  1. Grecii antici și romanii au fost primii care au luat foarte în serios prepararea brânzei, aducând procesul la stadiul de artă.
  2. În casele romanilor exista o bucătărie specială, dedicată preparării brânzei.
  3. Romanii au inventat numeroase procese de afumare și aromatizare a brânzeturilor, pe care le-au transmis din generație în generație.
  4. Egiptenii preparau și consumau brânză foarte sărată, asemănătoare cu telemeaua din zilele noastre.
  5. Brânzeturile se obțin în urma procesului de coagulare a laptelui, utilizand cheag natural, cheag artizanal, lămâie, cynara sau oțet.
  6. Produsele lactate se află pe treapta a patra a piramidei alimentare și sunt absolut necesare pentru o alimentație variată și sănătoasă.
  7. Cele mai mari cantități de brânzeturi pe cap de locuitor se consumă în Franța, Italia, Olanda și Elveția
  8. Francezii consumă cele mai mari cantități de brânză din lume.
  9. Există peste 650 de tipuri de brânzeturi în toată lumea, dintre care cele mai multe sunt preparate din lapte de vacă.
  10. Brânzeturile maturate sunt mai tari, au o aromă mai puternică și pot fi păstrate mai mult timp.

Fabrica Torockoi produce numeroase tipuri de produse lactate 100% naturale. Descoperă brânzeturile noastre maturate, cu condimente și cu mucegai, precum și sortimentele noaste de smântână, brânză topită și unt. Odată ce le guști, te vei îndrăgosti de aromele lor.  Le găseșți în magazinele din rețeaua noastră de distribuție, în magazinele noastre partenere (Auchan, Petry, Moldovan și Mariflor) și în shopul nostru online.

Team Torockoi
04-03-2019

Open chat
Hello,
Cu ce te putem ajuta?