Branza dulce este un ingredient perfect pentru orice perioadă a anului, dar parcă atunci când vine sezonul rece este și mai potrivit, datorită caloriile pe care le conține. Fie că alegi să pregătești pentru cei dragi un desert sau ceva bun pentru masa de prânz, brânza dulce poate fi vedeta preparatului tău. Uite câteva rețete care să te inspire.
- Placinta cu branza dulce si stafide
- Clatite cu branza dulce
- Paste cu branza dulce la cuptor
1. Placinta cu branza dulce
Placinta cu branza dulce si stafide este desertul copilăriei pentru foarte mulți dintre noi. Bunicile erau cele care pregăteau cu drag plăcinte pe vatră, cu branza dulce de la vacile crescute în gospodăria proprie. Astăzi, a venit rândul nostru să facem plăcintele după rețeta preluată de la ele cu branza dulce de vaci Torockoi, pe care o găsiți în magazinele distribuitorilor noștri https://torockoi.ro/distributie/
INGREDIENTE
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 120 g unt Torockoi
- 1 lingură zahăr
- 2 linguri smântâna dulce Torockoi
Pentru uns:
- 2 linguri smântâna
Pentru umplutura:
- 500 g brânza de vaci
- 2 linguri smântâna
- 150 g stafide aurii
- 1 plic zahăr vanilinat
- 3 oua
- coaja rasă a unei lamâi sau portocale
MOD DE PREPARARE
1. Începem plăcinta noastră cu pregătirea aluatului de plăcintă. Pentru aluat, se amestecă făina cu zahărul, smântâna și untul, apoi se frământă un aluat de dimensiune potrivită, din care se întind două foi de plăcintă. O foaie se așază în tava unsă cu unt și tapetată cu făină.
2. Continuăm pregătirea plăcintei cu brânză dulce și stafide și amestecăm gălbenușurile cu brânza, smântâna, zahărul vanilinat și coaja de citrice, după gust. Separat se bat și albușurile până se obține o spumă, iar ulterior se adaugă și ele împreună cu stafidele în compoziția cu gălbenușuri și brânză.
3. Toată compoziția de plăcintă obținută se pune peste foaia din tava, se acopera cu cea de-a doua foaie, se unge cu smântâna și se da tava la cuptor pentru 30 de minute.
Rețetă inspirată de www.retete.unica.ro
2. Clatite cu branza dulce
Când ne dorim un desert simplu și gustos, mereu optăm pentru clatite cu branza dulce. Copiii adoră clătitele sub orice formă și sunt perfecte și pentru mesele din weekend, cu musafiri pofticioși la masă. Ne plac umplute cu branza dulce, pentru că au o consistență anume și sunt foarte hrănitoare. Uite cum să le prepari.
INGREDIENTE
Pentru umplutură
- 100 g smântână dulce Torockoi
- 1 linguriță miere
- 1 pachet zahăr vanilat
- 80 g zahăr pudră
- 400 g brânză dulce Torockoi
Pentru clătite
- 1-2 linguri ulei sau unt pentru prăjit clătitele
- 1 lingură rom
- 100-120 ml apă minerală
- 3 ouă
- 300 ml lapte
- 200 g făină
- coaja de la o lămâie
- 500 g fructe proaspete
MOD DE PREPARARE
1. Se bat ouăle cu jumătate din lapte şi făina adăugată puţin câte puţin, să nu se formeze cocoloaşe. Când se obţine un aluat omogen se subţiază cu restul de lapte, rom şi apa minerală. Aluatul obţinut se lasă 10-15 minute deoparte, să se odihnească.
2. Între timp, se pregăteşte umplutura. Se pasează brânza dulce şi se freacă cu zahărul pudră şi zahărul vanilat, până se dizolvă tot zahărul. Se adaugă mierea, smântâna şi coaja de lămâie şi se amestecă până se omogenizează.
3. Într-o tigaie încinsă cu puţin ulei, se coc pe rând clătitele. Se umplu apoi cu brânza dulce şi se servesc cu fructe proaspete.
Rețetă inspirată de www.retete.unica.ro
3. Paste cu branza dulce la cuptor
Ai încercat până acum paste cu branza dulce la cuptor? Pe lângă faptul ca sunt delicioase, sunt ușor de făcut și pot reprezenta o masă consistentă în familie. Branza dulce în combinație cu stafidele și pastele, plus alte arome preferate, se îmbină foarte bine la temperatura cuptorului. Trebuie să te convingi singur de rezultat, așa că îți lăsăm rețeta aici.
INGREDIENTE
- 250 g paste
- 5 buc ouă
- 400 g brânză dulce Torockoi
- 100 g zahăr
- 50 g stafide
- 8 g zahăr vanilat
MOD DE PREPARARE
- Pastele se pun la fiert într-o oală cu apă fierbinte.
- Cât fierb pastele, batem bine ouăle cu zahărul, adăugăm brânza sfărâmată, stafidele, zahărul vanilat și omogenizăm bine.
- Peste compoziția de ou cu brânză punem pastele scurse bine de apă și amestecăm astfel încât să fie distribuit în mod egal peste tot. Punem totul într-o tavă unsă cu puțin unt și coacem în cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 20-25 de minute.
- Scoatem din cuptor, lăsăm 5 minute la odihnit, porționăm și servim.
Rețetă inspirată de www.gatesc.ro
Așteptăm să încerci rețetele propuse cu branza dulce și să ne spui care este preferata ta. Spor la treabă!
Până data viitoare, găsești produsele Torockoi în magazinul nostru online, pe Freshful cu livrare în București sau din cel mai apropiat magazin de Distribuție de lângă tine.
Pentru mai multe informații, te așteptăm pe rețelele noastre de socializare, pe pagina de Facebook Produse Lactate Torockoi sau pe Instagram la @lactatetorockoi.
30-09-2022