Retete cu branza Torockoi pentru masa de Craciun
Descoperă brânzeturile Torockoi, Rețete

3 retete cu branza Torockoi pentru masa de Craciun

Masa de Crăciun nu poate fi la fel de bună fără câteva retete cu branza Torockoi care să satisfacă papilele gustative ale invitaților tăi. Știm cu toții că brânzeturile sunt printre delicatețele oricărui pofticios, iar partea bună este că le putem folosi în aproape orice fel de preparat. 

Ca să-ți fie mai ușor să creezi masa perfectă de Crăciun, am pregătit pentru tine 3 retete cu branza pentru fiecare parte a mesei festive. Ia-ți doza de inspirație chiar acum. 

  1. Aperitiv 
  2. Fel principal 
  3. Desert 

Retete cu branza pentru aperitiv 

De regulă, aperitivul este startul mesei festive de sărbători și momentul când invitații tăi au primul contact cu delicatețele pregătite de tine. Impresionează-i cu ceva simplu, dar gustos, din seria retete cu branza Torockoi și alege să mergi pe un platou complex cu brânzeturi Torockoi, pe diverse sortimente. 

Ca să te asiguri că ești pe placul tuturor, alege brânzeturi de mai multe soiuri, spre exemplu brânzeturi maturate cu condimente Torockoi, Trascău și Trapist. Mergi apoi pe textură și încearcă să încadrezi în platou, brânzeturi cu textură moale (Floare de Colț Torockoi, Mozzarella, Camembert), semitare (tip Cheddar Torockoi cu chimen sau ceapă, Gouda, Tilsit) și tare (Parmezan sau Parmazan de Trascău, Pecorino, Manchego). 

După ce ai hotărât ce tipuri de brânzeturi vrei să servești, adaugă arome extra care să creeze impactul “WOW”. Înfrumusețează platoul cu fructe, legume, gemuri sau pâine, care au rolul de a completa gustul și textura întregii gustări. Poți alege fructe (struguri, mere, pere), fructe ucate (prune, smochine, stafide), nuci, legume, sărățele. Folosește-te de inspirația de moment și decorează platoul după bunul plac, folosind toate elementele discutate anterior. 

Retete cu branza pentru apritiv - platou de branzeturi

Retete cu branza pentru felul principal 

Felul principal al unei mese festive trebuie să fie unul gustos și arătos, care să lase o impresie bună printre invitații tăi. Știm că mesele de sărbători sunt bogate, cu multe feluri de mâncare și mai ales, cu nelipsitele preparate din porc. Pe lângă delicatesele din carne, ar merge perfect un fel de mâncare vegetarian, care să echilibreze puțin dieta. Propunerea noastră pentru tine, din categoria retete cu branza Torockoi, este o budincă de cartofi și brânza la cuptor, cu o crustă delicioasă de brânzeturi pe deasupra, pe care să o mănânci din priviri. 

Uite de ce ai nevoie:

  • 3 cartofi mai mari, feliați
  • 300 grame brânză de vaci Torockoi
  • 1 ceapă verde, tocată mărunt
  • 3 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1 linguriță oregano
  • 50 ml smântână dulce Torockoi 1 lingură pătrunjel, tocat
  • 100 grame unt Torockoi 
  • piper
  • sare

Mod de preparare

  1. Umple o oală de mărime medie cu apă, săreaz-o și dă-o în clocot la foc potrivit. Adaugă cartofii feliați și fierbe-i 20 minute.
  2. Adaugă brânza de vaci Torockoi, ceapa verde, usturoiul zdrobit și smântâna dulce Torockoi într-un castron. Asezonează cu oregano, piper, sare și pătrunjel tocat, apoi amestecă până la omogenizare.
  3. Așază felii de cartofi pe fundul unui vas de copt termorezistent, apoi acoperă-i cu aproximativ jumătate din amestecul de brânză de vaci Torockoi. Așează un nou strat de cartofi feliați și acoperă-i cu restul de amestec. Adaugă deasupra feliile de cartofi rămase și untul Torockoi tăiat în bucăți.
  4. Asezonează cu piper și bagă la cuptor 35 minute la 200⁰C.
Retete cu branza Torockoi - budinca de cartofi si branza la cuptor

Retete cu branza pentru desert 

Ultimul și nu cel din urmă, desertul nu poate lipsi de la masa festivă de sărbători. Până la urmă, momentul dulce este cel mai așteptat din toată seara, de la cei mai mici dintre invitați, până la cei mai veterani. Printre savuroasele retete cu branza Torockoi se regăsește prăjitura cu brânză de vaci Torockoi. 

Uite de ce ai nevoie:

Blat 

  • 2 ouă
  • 9 linguri de zahăr
  • 9 linguri de ulei
  • 350 g făină
  • 250 g iaurt
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare

Umplutură 

  • 500 g brânză de vaci Torockoi 
  • 50g stafide
  • 6-7 linguri de zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 esență de rom
  • 2 ouă

Mod de preparare 

  1. Pentru blat amestecă ouăle cu zahărul, uleiul și iaurtul până când toate acestea sunt bine omogenizate.
  2. Mai departe amestecă făina cu praful de copt și încorporeaz-o în compoziția de mai sus.
  3. Toarnă aluatul rezultat într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină.
  4. Aluatul rezultat va fi unul moale și îl întinzi ajutându-te de o lingură sau o spatulă de silicon.
  5. Mai departe, amestecă brânza de vaci Torockoi cu zahărul, ouăle, stafidele și restul aromelor și așează crema de brânză deasupra aluatului.
  6. Coace totul la foc potrivit, cca 180 de grade, pentru aproximativ 30-35 de minute sau până când prăjitura este bine rumenită deasupra și pe margini.
  7. Lasă prăjitura să se răcorească înainte de-a o porționa.
Retete cu branza - prăjitura cu brânză de vaci Torockoi

Ce spui, se potrivesc aceste rețete cu branza Torockoi meniului pentru masa ta de Crăciun? Dacă da, atunci te încurajăm să le încerci și să ne spui apoi, pe rețelele noastre de socializare Facebook Produse Lactate Torokoi sau pe Instagram la @lactatetorockoi, cum ți-au ieșit. Suntem nerăbdători să aflăm lucruri noi din experiența ta! 

Poți să-ți cumperi produsele preferate Torockoi din magazinul nostru online de brânzeturi, de pe Freshful cu livrare în București, de la Târgurile de Crăciun din Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu și Brașov sau din cel mai apropiat magazin de lângă tine Distribuție.

Până data viitoare, sărbători în tihnă și mese îmbelșugate îți dorim! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *