Uncategorized @ro

3 retete delicioase cu branzeturi Torockoi, de toamnă

Toamna este sezonul acela când timpul rece ne face să stăm mai mult prin casă și să pregătim retete delicioase cu branzeturi Torockoi. Dacă ai prin frigider brânză cu care nu știi ce să faci, combin-o cu diverse legume de sezon și scoate cele mai bune rețete de toamnă.

Ca să te ajutăm, ne-am gândit la 3 rețete delicioase, pe care le poți pregăti cu legume de sezon și brânzeturile preferate de la Torockoi.

1. Salată de toamnă cu dovleac copt și brânză Telemea Torockoi

Ingrediente

  • 400 g dovleac plăcintar copt
  • 150 g brânză telemea Torockoi
  • miezul de la 6 nuci
  • 2 lg mix de semințe ( floarea soarelui, dovleac, in, cânepă)
  • 2 lg ulei de măsline
  • 2 lg dulceață de ardei iute
  • pătrunjel
  1. Spală dovleacul, unge-l cu puțin ulei de măsline și pune-l la copt 45 de minute. Când e gata, lasă-l la răcit, îndepărtează-i coaja și taie-l în bucăți.
  2. Taie brânza Telemea Torockoi cubulețe și adaug-o peste dovleac.
  3. Taie în bucățele mici miezul de nucă și pune-l peste amestec, împreună cu puțin ulei.
  4. Într-un bol, așează jumătate din mixul de semințe, pune amestecul, adugă dulceața de ardei iute și presară pe deasupra nuca și pătrunjelul.

Această salată este perfectă pentru masa de prânz sau chiar și pentru cea de seară. Face parte dintre retete delicioase cu branzeturi Torockoi pe care le poți servi cu prietenii și familia alături.

2. Plăcintă cu dovleac, brânză și smântână Torockoi

Ingrediente aluat

● 200 g făină

● o lingură zahăr

● 1/2 linguriță sare

● 100 g unt

● 45 ml smântână adevărată Torockoi

● 30 ml apă rece

Ingrediente umplutură:

● 150 g brânză telemea Torockoi
● 2 felii mari de dovleac
● 2 linguri lapte

1. În bolul robotului de bucătărie pune făina, sarea, zahărul și untul.
2. Adaugă smântâna, apa rece și mestecă. Aluatul se lasă 30 de minute la rece.
3. Între timp, taie felii subțiri dovleacul, iar brânza cuburi.
4. Întinde aluatul cu sucitorul într-o foaie rotundă care se transferă în tava de copt tapetată cu hârtie și se unge cu lapte.
5. Așează feliile de dovleac și cuburile de brânză, întoarce marginile peste umplutură și coace-le 40 de minute.

Un desert delicios și gustos numai bun în această perioadă!

3. Supă cremă de dovleac cu parmazan de Trascău

Ingrediente

●750 g dovleac plăcintar (fără coajă)
●50 g unt Torockoi
●50 g parmazan de Trascău
●700 ml apa
●sare, piper negru

Pentru decor: 4 frunze de busuioc, piper negru și puțin ulei

  1. Curăță dovleacul de coajă și taie-l cubulețe.
  2. Topește untul într-o cratiță mai largă și adaugă dovleacul. Lasă-l la înăbușit la foc mic cu capac timp de 10 minute în timp ce amesteci de 2-3 ori.
  3. Adaugă apă, sare și piper, fulgi de chili (1/4 lingurită) și fierbe cu capac la foc mic 15 minute. Supa deja va mirosi grozav și va avea o culoarea portocalie atractivă.
  4. Adaugă parmazanul răzuit și mai fierbe 5 minute. Verifică să fie fiert dovleacul.
  5. Mixează supa în blender până devine super cremoasă. Daca vrei să controlezi consistența, pune la început în blender doar dovleacul și puțină supă, mixează apoi și pune treptat restul. Neapărat gustă de sare și piper.
  6. Pentru decor, încinge puțin ulei și prăjește câte o frunză de busuioc, la foc mic, foarte puțin.

O supă cremă delicioasă, pentru prânz sau cină, de sezon.

Speram că te-au inspirat retele delicioase cu branzeturi Torockoi din acest articol cu iz de toamnă!

Până data viitoare, ne vedem pe Facebook: Produse Lactate Torokoi sau pe Instagram la @lactatetorockoi la împărțit idei și păreri despre pasiunea noastră comună: brânzeturile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *