deserturi-de-toamna-cu-produse-lactate-Torockoi
Descoperă brânzeturile Torockoi, Rețete

Gustul lactatelor Torockoi în trei rețete dulci de toamnă

Lactate Torockoi pentru deserturi pline de gust!

Bucătăria e o artă ce ne pasionează încă din vremurile copilăriei. Iubim să combinăm ingrediente diferite și să obținem rezultate ce ne suprind prin explozia de gust. Gustul intens și bun al lactatelor Torockoi ne ajută mereu să dăm savoare preparatelor, fie ele dulci sau sărate.

Și dacă tot vorbeam de dulce și sărat, vă prezentam cum am integrat cu succes trei produse lactate Torockoi în trei deserturi delicioase! Aroma pajiștilor din laptele de vacă 100% românesc a adus un plus de prospețime și savoare fiecărui preparat.

Papanși cu dulceață și smântână adevărată Torockoi

Începem prin a vă prezenta un desert tradițional din gastronomia transilvăneană. Papanașii pufoși în interior și crocanți în exterior sunt cu siguranță printre cele mai apreciate deserturi din această zonă. Nouă ne plac, îi consumăm mereu cu drag, de aceea vom împărtăși cu voi o rețetă de papanași ca la mama acasă!

De ce ingredinete aveți nevoie?

Mod de preparare

Începem prin a pregăti aluatul pentru papanași. Într-un castron adăugați brânza proaspătă de vaci, ouăle întregi, sarea, vanilia și coaja rasă de lamaie. Amestecați totul până obținem o compoziție cremoasă, peste care presărați ușor făina și praful de copt. Amestescați din nou, până ce se formează un aluat moale, pe care îl lăsați mai apoi la frigider, cam 30 de minute.

Când cele 30 de minute au trecut, puteți începe să modelați aluatul și să îl porționați în forma unor inelușe. Pentru a fi cât mai ușor, vă recomandăm să folosiți o cană sau un pahar. Cu restul de aluat ce-a rămas, îl frământați încă odată în mâini și formați căpăcelele papanașilor.

Odată ce aveți formele pregătite, vă mai rămâne doar să îi prăjiți. Așadar, puneți uleiul la încins și lăsăți papanașii la prăjit până devin aurii. După câteva minute de odihnă pe o foaie absorbantă, puteți trece la decor. Acum e momentul nostru preferat, a mai rămas doar un pas de urmat până ne vom bucura de gustul bun al papanașilor făcuți cu lactate Torockoi, preferatele noastre. Acestea fiind spuse, garnisiți papanașii bine rumeniți cu smântână adevărata Torockoi și dulceață de casă. Fragezi, aromați și gustoși, un desert perfect pentru toată familia!

P.S. La Conacul Secuiesc Székelykő Kúria din Colțești, județul Alba, găsești papanași gătiți cu produse lactate Torockoi, ca la mama acasă!

Apple Brie cu Floare de Colț

La prima vedere poate părea un desert pretențios, sofisticat, dar vă asigurăm că este cel mai ușor de pregătit. În doar câteva minute, vă puteți bucura de savoarea și textura fină a brânzei brie, perfect complimentată de merele caramelizate.

De ce ingrediente aveți nevoie?

Mod de preparare

Noi zicem să lăsăm vorba și să trecem la treabă, pentru că pofta e mai mare ca oricând. Pentru început trebuie să preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Cât timp se încălzește, într-o tigaie puneți untul de casă Torockoi la foc mediu și adăugați mărul tăiat în bucăți mici, merișoarele, nucile, zaharul și restul de condimente. Gătiți timp de 5-7 minute, până ce merele sunt caramelizate și obțineți un sos brun.

Într-o tavă de cuptor, puneți brânza Brie și acoperiți-o cu amestecul obținut din fructe și nuci. Greu de crezut, dar a mai rămas doar un pas! Acum e momentul să bagați tava în cuptor pentru 10-12 minute, până ce brânza începe să se topească.

Scoateți din cuptor, puneți alături o mână de biscuți sau chiar câteva feliuțe de pâine prăjită, și bucurați-vă de un preparat dulce inedit. Pentru o experiență compeltă, vă recomandăm să serviți alături un pahar de vin alb, sec. Poftă bună!

Tartă cu dovleac și brânză proaspătă de vacă Torockoi

Ultimul desert ce are la bază produse lactate Torockoi este o tartă cu brânză proaspătă de vacă și dovleac, fără coacere. Un preparat în culori de toamnă, ce suprinde prin aroma intensă și textura fină.

De ce ingrediente aveți nevoie?

  •  230 g de brânză proaspătă de vacă Torockoi
  •  150 grame de zahăr brun
  •  350 g piure de dovleac
  •  1 esență de vanilie
  •  1/2 linguriță scorțișoară
  •  1/2 linguriță ghimbir
  •  1/4 linguriță nucșoară
  •  230 g frișcă bătută
  • 10-11 biscuți graham
  • 120 grame de unt nesărat Torockoi

Mod de preparare

Primul pas de care trebuie să vă ocupați este pregătirea blatului. Puneți biscuții într-un blender și îi sfărâmați bine. Topiți untul Torockoi și adăugați-l împreună cu 50 de grame de zahăr brun peste biscuiți. Amestescați din nou ingredintele, până obțineți o compoziție omogenă. Întindeți tot mixul pe o tavă specială pentru tartă și lăsați-o la congelator cât timp pregătiți compoziția.

Amstecați într-un bol mai mare brânza proaspătă de vacă Torockoi și zaharul brun, până devine cremoasă. Adăugați apoi piureul de dovleac, esența de vanilie, scorțișoara, ghimbirul și nucșoara, mixați bine după care adăugați și frișca bătută. Amestecați totul împreună până obțineți o compoziție fină, mătăsoasă.

Puneți crema peste blatul scos din congelator și lăsați totul la frigider pentru două ore. Gata! Când timpul a trecut vă puteți răsfăța în sfârșit cu un desert plin de savoare.

Acestea fiind spuse, aici se încheie călătoria noastră prin universul deserturilor. Acestea sunt doar trei dintre rețetele dulci cu produse lactate Torockoi pe care noi le îndrăgim și le pregîtim ori de câte ori pofta de dulce apare.

Noi sperăm să vă placă și să le încercați! Așteptăm poze și păreri despre aceste trei rețete pe pagina noastră de Facebook: Produse Lactate Torokoi sau pe Instagram la @lactatetorockoi.

P.S. Nu-i nevoie să căutați prea mult după gama de produse lactate Torockoi prin oraș. Intrați pe pagina noastră de Distribuție, unde puteți găsi cele mai apropiate magazine de voi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *